Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 19°C
Az Bulutlu
Eskişehir
19°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 21°C
Çar 20°C

Tavşanlı’da yanan ormanlık alanlar tekrar ağaçlandırılıyor

Tavşanlı’da yanan ormanlık alanlar tekrar ağaçlandırılıyor
13.03.2024
A+
A-

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesine bağlı Gevrekler ve Kışlademirli köylerinde çıkan yangın sonrası küle dönen ormanlık alanlar tekrar ağaçlandırılıyor. Kütahya Orman Bölge Müdürü Erdal Dingil, yangın sonrası gerçekleştirilen ağaçlandırma çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Tavşanlı Orman İşletme Müdürü Serdar Aksu ve şeflerin de iştirak ettiği ağaç dikim sahasında çevre köylerden vatandaşların da desteği ile yanan araziler yeniden yeşile bürünecek.

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü, Tavşanlı Orman İşletme Müdürlüğü Alabarda Orman İşletme Şefliği sınırları içerisinde meydana gelen yangında 231 hektarlık ormanlık alanın zarar gördüğünü bildirdi. Kışlademirli köyü yakınlarındaki yangında özellikle Devlet Demiryolları hattından çıkan yangının etkisiyle tamamı tepe yangını olan alanların büyük zarar gördüğü ifade edildi.

Yanan ormanlık alanlarından Aydınlar Köyü Muhtarı Şevki Güre, yapılan çalışmalardan dolayı herkese teşekkür etti.

Orman Bölge Müdürü Dingil, yangın sonrasında hızla harekete geçilerek 140 hektarlık alanda toprak işleme ve arazi hazırlığı çalışmalarının tamamlandığını belirtti. Özellikle Aydınlar ve Gevrekler Köylerine gelir getirilmesi amacıyla farklı türlerde toplamda 130 bin fidanın dikileceğini açıkladı. Bu fidanlar arasında fıstıkçamı, badem, incir, ceviz, meşe, akasya ve kara servi gibi birçok tür yer alacak.

Dingil, Türkiye genelinde de büyük bir çalışma yapıldığına belirtti. Müdür Erdal Dingil, “Orman Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin orman varlıklarını koruyan ve geliştiren bir kurum olarak, yangınla mücadelede olduğu gibi yangın sonrası ağaçlandırma çalışmalarında da büyük önem taşımaktadır. Anayasamızın 169. maddesi gereği, yangınla zarar gören alanların bir yıl içinde yeniden ağaçlandırılması gibi önemli bir görevi üstlenmektedir. 21 bin personeliyle Orman Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin doğal varlıklarının korunması ve yeniden oluşturulması için büyük bir mücadele vermektedir. Doğa her zaman insanlar için vazgeçilmez bir kaynak olmuştur. Bu nedenle, yangın sonrası yapılan ağaçlandırma çalışmalarıyla doğanın tekrar hayata dönüşmesi sağlanacak ve gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakılacaktır” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.