Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 16°C
Çar 20°C
Per 19°C

Tekgöz: ‘Yaşanan Tatsız Durumlar, Seçim Sonucunu Etkileyecek’

15.08.2019
A+
A-

Erdoğan Tekgöz soruları yanıtlamaya devam ediyor. Tekgöz:
Oy verme işlemi büyük bir olgunluk içerisinde gidiyor. İnşallah kazanan Eskişehir olacak. Saat 17:00'den sonra sandıklar açılınca inşallah mutlu bir şekilde ayım sonuçlarıyla kazasız, belasız, sorunsuz bir şekilde dağılacağımızı düşünüyorum. Ufak-tefek sıkıntılarımız var. Bunlar yetki belgelerinin dağıtımı ile ilgili… Belki biraz sizler de tanık oldunuz. Maâlesef odamız, yetki belgesi vermekte çok sorun üretmekte… Buraya, yetki belgesi verecek birimi taşımadığından bütün üyeler tekrar odaya gidip almak zorunda kalıyor. Veya iptal olan seçimdeki yetki belgeleri, TABİİ aradan çok zaman geçtiği için belli kişiler üzerinde kalmış. Bunların da karşı tarafa oy vereceği anlaşılınca belgeler verilmiyor ya da iptal ediliyor. Bu sefer n'oluyor? Oy verecek kişi odadan zayiî dilekçesi almak zorunda kalıyor. Bununla ilgili çok sorunlar var. Üyelerimiz bundan dolayı çok tepkililer…"
Ajans muhabirimizin "Bu sorunlar düzeltildi mi yoksa seçim sonucunu etkileyecek mi?" sorusuna:
"Muhakkak etkileyeceğine inanıyorum. Çünkü şu an buradan dönüp de çok büyük sıkıntı yaşayan, bizim tarafımızda olan arkadaşlarımızda ciddi anlamda büyük sıkıntı var… Çünkü bütün arkadaşlarımız; diğer grupta olduğu anlaşılınca yetki belgelerini çok kolay alıyorlar oda imkanlarıyla… Ama bizler aynı haktan yararlanamıyoruz. Hizmet olarak ticaret sicilinin burada olması ve isteyen herkese hizmet vermesi lâzım. Burada sorun üretilip odaya yollanıyor ki; daha önceden yetki belgelerini toplama çoğunluğunun ellerinde olduğunu, oda imkânlarıyla böyle bir yol tercih ediliyor. Bunun çok etik olmadığını düşünüyorum. 

"Belge basmak" iddiâları…
Ticaret odasının, ticaret sicilinin, ıslak resmî mührü olan her şey bir belgedir. Böyle bir belgeyi ticaret odası dışında kim basıp verebilir? Burada basılsa sandıkta karşılarıan çıkmayacak mı? Toplanan belgeler, tasnif edildiğinde ticaret odasından alındığı teyit edilmiyor mu? Ticaret odası tasniflerken, bunu teyitle sormuyor mu, soruyor. Buradan alınan sadece bir dilekçe. Burada evrağını, yetki belgesini kaybeden bir dilekçe ile, şu numaralı, şu şirketimin yetki belgesini kaybettim, bunun yenisini verilmesini istiyorum diye bir yazıyla başvurmak yerine kaşeyle başvurmak zorunda. Biz bu hizmeti vermek istedik ama bunu da provoke ile geri çekmeye çalıştılar. Daha doğrusu üyenin hizmet almasını engellemek için yapılan tatsız, keyifsiz bir olay oldu." diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.