Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 17°C
Sal 21°C

Telefonlardaki bu özellik fiziksel kart kullanımını bitirebilir

Telefonlardaki bu özellik fiziksel kart kullanımını bitirebilir

Eskişehir’de telefonculuk yapan Yiğit Aytekin, temassız ödemeler telefonlarda bulunan NFC teknolojisinin son dönemlerde yaygınlaşmaya başladığını söyledi.

Kablosuz iletişim teknolojilerinden biri olan NFC (Near Field Communication – Yakın Alan İletişimi) kullanımı her geçen gün yaygınlaşıyor. Fiziksel kredi kartı ya da banka kartına ihtiyaç duyulmadan uyumlu telefonların POS cihazına yaklaştırılarak ödeme yapılmasını sağlayan NFC kullanıcısının yüzde 60 oranında arttığını ifade eden telefoncular, bu özelliğin daha da yaygınlaşması sonucunda fiziksel kart kullanımının azabileceğini öngörüyor. Geçmişte yaşanan güvenlik açıklarının giderildiği bilgisini de paylaşan esnaf, NFC teknolojisinin paket servisleri ve temassız ödeme kullanımı arttırdığını aktardı.

“NFC kullanımı şu anda yüzde 60 seviyelerine ulaşmış durumda”

Eskişehir’de telefonculuk yapan Yiğit Aytekin, NFC teknolojisi hakkında detaylı bilgiler paylaştı. NFC’nin son dönemlerde büyük bir popülerlik kazandığını belirten Aytekin, “Artık POS cihazları bile telefonlara dönüşmeye başladı. Bunun temel sebebi ise NFC’nin kullanımının yaygınlaşması. NFC’nin kullanımı özellikle bu yıl içinde paket servislerin ve temassız ödemelerin daha da yaygınlaşmasına katkı sağladı. NFC kullanımı şu anda yüzde 60 seviyelerine ulaşmış durumda. Bu da önceki döneme göre önemli bir artışı temsil ediyor” dedi.

“Fiziksel kart kullanımının azalmasını bekliyoruz”

Geçmişte insanların ceplerindeki telefonlara POS cihazı yakınlaştırılarak para çekildiğini ancak bu tarz güvenlik açıklarının giderildiğini de sözlerine ekleyen Aytekin, “Bu tarz işlemleri gerçekleştirmek için bankaların ve diğer uygulamaların çeşitli güvenlik önlemleri bulunmaktadır. Örneğin, ödeme alırken ekranda bir onay seçeneği belirir ve bu onaylandıktan sonra ödeme gerçekleştirilir. Temassız kartlarla klasik fiziksel kartlar arasında temel bir fark olmamakla birlikte, NFC’nin telefonlar aracılığıyla kullanılabilmesi bu teknolojinin daha da yaygınlaşmasına katkı sağlamaktadır. İlerleyen dönemlerde fiziksel kart kullanımının azalması beklenirken, aynı zamanda dijital bankacılık ve dijital kartların kullanımının artmasıyla birlikte bu teknolojinin daha da evrimleşmesi mümkün olacaktır” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.