Site Rengi

DOLAR 32,4195
EURO 34,8299
ALTIN 2.430,39
BIST 9.971,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 18°C
Cum 18°C

Tepebaşı’nın Çiçekleri Kenti Süslüyor

15.08.2019
A+
A-

Tepebaşı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün Zincirlikuyu’da bulunan seralarında yetiştirilen çiçekler, ilçenin dört bir yanını süslüyor. 
75 dönüm üzerinde kurulu sera ve fidanlık alanda 15 personel, bitkilerin bakımının yanı sıra mevsimlik çiçek üretimini de gerçekleştiriliyor. Tepebaşı Belediyesi, kendi kurduğu tam otomasyonlu seralarda çeşitli türlerde binlerce kışlık ve yazlık çiçek üretmeye devam ediyor. Yaz ve kış üretime devam eden seralar, Tepebaşı’nın çiçeklendirilmesinde büyük rol oynarken, serada yetiştirilen çiçekler, bitkiler ve çeşitli ağaçlar sayesinde Tepebaşı’nın parkları, sokakları, refüjleri yemyeşil oluyor.
Bu kapsamda 2017 yılında Temmuz-Aralık döneminde 115 bin 472 fide, 6 bin 291 çelik, 3 bin 240 paylaştırarak çoğaltma olmak üzere 125 bin adet üretim yapıldı. Bu üretimlerin yanı sıra bitkilerin sağlıklı gelişimleri için yapılan işlemler dahilinde toplamda 13 bin 852 adet bitkide saksı değişimi, budama ve bakımı gerçekleştirildi. 2018 yılında ise top kadife, sardunya, çin karanfili, begonya, ateş çiçeği, horozibiği, vapur dumanı ve petunya gibi 110 bin adet yazlık mevsimlik çiçek tohumu ekilirken, aster çiçeği, ekinezya ve çivanperçemi gibi çok yıllık çiçek tohumlarından 8 bin adet ekildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.