Site Rengi

DOLAR 32,2952
EURO 34,6307
ALTIN 2.414,74
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Az Bulutlu
Eskişehir
18°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 12°C
Paz 18°C

Termik santral mitingi ertelendi

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Çevre ve Yaşam Platformu (ESÇEP) sözcüsü Selim Kurnaz, termik santral mitinginin ertelendiğini duyurdu. 
Kurnaz, yaptığı açıklamada, Eskişehir’e kurulması planlanan kömürlü termik santral ihalesinin kentin en önemli gündem maddesi olmaya devam ettiğinin altını çizdi. Selim Kurnaz, "Bu bağlamda, ihale duyurusundan itibaren Eskişehir halkının termik santralle ilgili tepkisinin yoğun bir şekilde sürdüğünü gözlemliyoruz. Bahsedilen gelişmelere bağlı olarak geçtiğimiz günlerde, Eskişehir Halkının kömürlü termik santrale karşı oluşan tepkisini daha güçlü bir şekilde ortaya koymak amacıyla miting düzenlenme kararı aldık. Bu çerçevede, ESÇEP Yürütme Kurulu’nun ve sivil toplum Kuruluşlarının temsilcileri olarak, 27 Ocak Cumartesi günü Odunpazarı Meydanında yapılması düşünülen miting için Eskişehir Valiliği’ne izin başvurusu yaptık. Devamında, miting çağrımızı basın yoluyla halkımıza duyurduk. Ancak, başvurudan sonraki günlerde ülkemizin güney sınırında Mehmetçiğimizin yaptığı sınır ötesi harekât ve yükselen toplumsal hassasiyetler nedeniyle “Kömürlü Termik Santrale Karşı Tepki” mitingini başka bir tarihe erteleme kararı aldık. Ülkemizin içinde bulunduğu özel koşulların ve önceliklerin farkında olarak aldığımız erteleme kararının kamuoyu tarafından anlayışla karşılanacağını umuyoruz.
Önümüzdeki günlerde toplumsal koşulların daha uygun hale gelmesiyle birlikte tepkilerimizi dile getirmek için demokratik hakkımız olan termik santrale karşı bir miting gerçekleştireceğiz" dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.