Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 19°C
Az Bulutlu
Eskişehir
19°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 17°C
Çar 20°C
Per 18°C

TÜBİTAK Başkanı Mandal’ın katılımıyla bilim ve teknoloji ekosistemi ele alındı

TÜBİTAK Başkanı Mandal’ın katılımıyla bilim ve teknoloji ekosistemi ele alındı
12.03.2024
A+
A-

Anadolu Üniversitesi tarafından düzenlenen ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın konuk olduğu “Bilim, Teknoloji ve Yenilik Ekosisteminde Durum Değerlendirmesi ve TÜBİTAK Odaklı Yeni Süreçler” konferansı Öğrenci Merkezi Nasrettin Hoca Salonu’nda gerçekleştirildi.

Konferansa Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Betül Demirci, Genel Sekreter Prof. Dr. Ethem Esen, İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülend Aydın Ertekin, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semra Günay, Arinkom TTO Yöneticisi Prof. Dr. Hasan Murat Ertuğrul, Sosyal ve Beşerî Bilimler Araştırma Destek Grubu (SOBAG) Grup Koordinatörü Alperen Zekeriya Karataş başta olmak üzere öğretim üyeleri ve öğrenciler katılım gösterdi.

“Teknolojinin araç üretmiş olması, çözüm üretmiş olduğu anlamına gelmiyor”

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal konferansta gerçekleştirdiği konuşmasında şunları söyledi;

“Bugün sizlerle burada olmaktan memnuniyet duyuyorum. Anadolu Üniversitesi’ne baktığımız zaman üniversitenin TÜBİTAK projelerinde desteklenme oranı Türkiye ortalamasına eş değer ve iyi bir oranla yüzde 23’lerde. Son yılı incelediğimizde ise yine projelerde Anadolu Üniversitesi’nin oranı Türkiye ortalamasının çok üzerinde. Ancak bu üniversitenin ne kadar köklü olduğunu bilen biri olarak TÜBİTAK proje başvuru sayılarının yeterli olmadığını ve artması gerektiğini söyleyebilirim. Üniversiteden gelen en çok başvuruyu yüzde 65 ile Eğitim Bilimleri Fakültesi sağlıyor. Anadolu Üniversitesi’nin potansiyelinin genel ve nicel anlamda çok yüksek olduğunu, sosyal ve beşerî bilimlere katkısının çok olduğunu düşünüyorum. TÜBİTAK denildiğinde akla daha çok fen, mühendislik, sağlık gibi alanlar geliyor ama özellikle yakın zamanda hayata geçirilen projelerin hepsi sosyal ve beşerî bilimlerden oluşuyor. Tüm dünyanın toplum bilimine olan ihtiyacı çok daha fazla artıyor. Teknolojinin araç üretmiş olması, çözüm üretmiş olduğu anlamına gelmiyor. Aracın çözüme dönüşmesi toplumun bilim ile birlikte aşabileceği bir yol. Dolayısıyla sosyal ve beşerî bilimler bizler için çok önemli. Toplum faydalanıcı değil toplum direkt sürecin kendisinde olmalı. Artık misyonumuz toplum için bilgi üretmek değil toplumla birlikte bilgi üretmek.”

Yoğun ilgi gören konferans, Prof. Dr. Fuat Erdal, Prof. Dr. Hasan Mandal ve Alperen Zekeriya Karataş’a gelen soruların cevaplanması ile devam etti. Programın sonunda Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal tarafından TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’a EDEV (Eğitimi Destekleme Vakfı) bağış sertifikası takdim edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.