Site Rengi

DOLAR 32,3684
EURO 34,9598
ALTIN 2.325,27
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 18°C

TÜGVA Robotik Kodlama Yarışması Yoğun Katılım ile Gerçekleşti

TÜGVA Robotik Kodlama Yarışması Yoğun Katılım ile Gerçekleşti
31.05.2022
A+
A-

TÜGVA Eskişehir İl Temsilciliğinin desteklediği Yeni Ufuklar Derneği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde 2.si düzenlenen ortaokullar arası Robotik Kodlama Yarışması 26 okul takımının katılımıyla, 31 Mayıs Salı günü lise ve ortaokul öğrencilerinin, velilerin, STK mensuplarının, kamu yöneticilerinin de bulunduğu oldukça geniş/ kalabalık bir katılımla gerçekleşmiştir.


Program açılış konuşmasında İl Milli Eğitim Müdürü Pervin TÖRE, geçtiğimiz hafta ülke genelinde gerçekleştirilen ‘Avrupa Mesleki Beceriler Haftası’ Etkinliklerine entegre niteliği taşıyan Ortaokullar Arası Robotik Kodlama Yarışmasının, S.T.E.M. eğitim modelinin ve dolayısıyla mesleki eğitimin temeli olduğunu ifade ederek; Sn. Cumhurbaşkanımızın bizlere hedef olarak ortaya koyduğu ve 25 Aralık 2021 tarihinde Milli Eğitim Bakanımız Sn. Mahmut ÖZER’in açıkladığı Mesleki Eğitim yasal düzenlemeleri sonrasında, Mesleki Eğitim öğrenci sayısının 5 ayda ülke genelinde 502bine ulaştığını, yıl sonu itibariyle de 1 milyon gencimizi mesleki eğitim merkezlerimizle buluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Ülkemizin eğitim alanında geleceğine katkı sağlayan TÜGVA gibi STK’ların varlığının çok önemli değer olduğunu vurgulayarak, yarışmaya katılan tüm öğrencilere ve takım liderleri olan öğretmenlere başarılar dileyerek sözlerini tamamladı.


Tügva Eskişehir İl Temsilcisi Ramazan ANIL konuşmalarında; “ Eğitim sisteminde yaşanan hızlı değişimler yeni modellerin ortaya çıkması ile tüm dünyada yaygınlaşmaya başlamıştır. Bu değişim ülkemizde de Elhamdülillah karşılık bulmaktadır. Bu anlayış çerçevesinde TÜGVA olarak ülkemizde birçok ilde hayata geçirdiğimiz İcathane projesiyle, ortaokul ve lise öğrencilerini milli ve manevi değerlerimize haiz şekilde bilimi sevdirmeyi ve onların teknolojiyi kullanan konumdan geliştiren, yerli ve milli ürünler elde eden konuma taşımayı hedeflediklerini” dile getirdi. Eskişehir’de TÜGVA Eğitim binasında kurulan İcathane atölyesiyle şehrimizin tüm gençlerine Kodlama, Endüstriyel Tasarım ve Robotik Kodlama eğitimlerini ücretsiz olarak sağladıklarını. Bütüncül bir yaklaşımla bu eğitimleri tamamlayıcı nitelikte tematik geziler düzenlediklerini ifade etti. İkincisini düzenledikleri yarışmaya katılan tüm takımlara başarılar dileyerek , bu alanda şehrimizden ulusal ve uluslararası yarışmalara katılacak takımlara ve bundan sonra da bu alanda eğitim talebi olan tüm öğrencilere desteklerinin devam edeceğini söyledi.
Saat 10:00’da başlayan Yarışma 15:00’daki ödül töreniyle sonuçlanmıştır. Yarışmada dereceye giren okullar ve takılar ise şöyledir; 1. Murat Atılgan Ortaokulu, 2. yine Murat Atılgan Ortaokulundan diğer takım, 3. Fahri Günay Ortaokulu olmuştur. Dereceye giren takımlar ödüllerini, Vali Yardımcısı Salih ALTUN, AK Parti İl Başkanı Zihni ÇALIŞKAN ve TÜGVA İl Temsilcisi Ramazan ANIL tarafından takdim edildi. Yarışmaya katılan her takıma santranç masası ve takımı, tüm öğrencilere madalya ve kitap seti; dereceye giren tüm takım öğrencilerine Akıllı Saat, Üçüncü olan takıma M-Bot Takımı + Üçüncülük Kupası, İkinci olan takıma Dron + İkincilik Kupası, Birinci olan Takıma 3D Tazıcı + Birincilik Kuapsı verildi.


Yarışmamın sonunda tüm katılımcılar ile toplu fotoğraf çekilerek program tamamalandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.