Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 19°C
Az Bulutlu
Eskişehir
19°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 21°C
Çar 20°C

TÜMSİAD Eskişehir Şubesi, Cezayir Büyükelçiliği’ni Ziyaret Etti

15.08.2019
A+
A-

TÜMSİAD Eskişehir Şube Başkanı Ali Engiz, Ankara Cezayir Büyükelçiliği Elçi/Müsteşar Ali Kessai'yi ziyaret etti.

Türkiye'nin Afrika'daki en büyük ticari ortaklarından olan Cezayir, yaklaşık 1 milyar dolarla Türkiye'nin en fazla dış ticaret fazlası verdiği ülkeler arasında yer alıyor. Cezayir, son dönemde Avrupa pazarında yaşanan daralma ve Arap ülkelerinde meydana gelen toplumsal olaylar sonucunda Türkiye'nin dış ticaretinde önemini giderek artırdı. Cezayir, 2000'li yılların başından itibaren siyasi istikrarın sağlanması ve enerji ürünlerinin fiyatlarındaki artış sayesinde güçlenen ekonomisiyle Afrika kıtasının önemli pazarlarından birisi konumuna yükseldi. Cezayir, geçen yıl 946 milyon dolarla Türkiye'nin en fazla dış ticaret fazlası verdiği ülkeler arasında yer aldı. Türkiye'nin Cezayir'e ihracatı geçen yıl 1,7 milyar dolar, ithalatı ise 766 milyon dolar olarak gerçekleşti. Böylece iki ülke arasındaki dış ticaret hacmi 2017'de 2,5 milyar dolar olarak belirlendi.

"Cezayir'de üretime dönük yatırım yapanlar her zaman kazanmıştır." 
Cezayir'de ihraç edilen ürünler arasında demir veya çelikten inşaat ve inşaat aksamı, hazır giyim, buzdolapları, dondurucular, maden işleme makineleri, karayolu taşıtları için aksam ve parçalar, kablolar, mobilyalar, iş makineleri, demir veya çelikten soba ve ocaklar, borular, iç giyim ve halıların ilk sıralarda yer aldığı görüldü. Türk müteahhitler önemli projelere imza atıyor. Türk müteahhitlerinin önemli projelere imza attığı Kuzey Afrika coğrafyasında bulunan Cezayir'de, 2016 itibarıyla inşaat firmaları 13,6 milyar dolar tutarında 295 proje üstlendi.

Elçi-Müsteşar, Eskişehir'deki Cezayir'de iş yapmak ve yatırım yapmak isteyen işadamlarına her türlü yardımı yapabileceklerini ve Eskişehir'de üretim yapan firmalarla ekonomik olarak ikili ilişkilerin daha büyümesi için destek vereceğini belirtti. Engiz ziyaretten memnun olarak ayrıldığını ve Elçi/Müsteşar Kessai'ye bizi kabul ettiği için teşekkür etti.

Engiz "Eskişehiri Afrika'nın En Büyük Ekonomik Partneri Yapmak için çalışmalara devam edildiğini ve Eskişehir Sanayi Odası ile 2023 vizyonunda daha da ileri seviyede ihracat yapacağız dedi.

HA

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.