Site Rengi

DOLAR 32,3273
EURO 34,6252
ALTIN 2.433,67
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 18°C
Cum 18°C

Türk Kızılay Eskişehir İl Merkezi ve Minik Gönüllerin Dayanışması “Sınıftan Kalplere” Projesi

Türk Kızılay Eskişehir İl Merkezi ve Minik Gönüllerin Dayanışması  “Sınıftan Kalplere” Projesi
05.12.2023
A+
A-

Eskişehir’de duyarlılık ve dayanışmanın güçlü bir örneği, Eskişehir Kızılay İl Merkezi’nin “Sınıftan Kalplere” adını verdiği özel bir projede hayat buldu. Bu proje, ihtiyaç sahibi ailelere yardım eli uzatmak amacıyla başlatıldı ve şehrin minik gönüllüleriyle güçlendirildi.

Pilot okul olarak seçilen Dumlupınar İlkokulu’ndaki her sınıftan bir öğrenci, Kızılay Kulübü Temsilcisi olarak projeye dâhil edildi. Bu öğrenciler, okuldaki arkadaşlarıyla birlikte kuru gıdalardan oluşan yardım kolileri hazırladılar. Bu koliler, ihtiyaç sahibi ailelere umut ve yardım eli olacak nitelikteydi.

Projenin en önemli unsurlarından biri, okulun minik gönüllülerinin özverili çalışmaları oldu. Öğrenciler, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yardım kolilerinin hazırlanmasında büyük bir rol üstlendiler. Bu süreçte öğrenciler, yardımlaşmanın ve paylaşmanın değerini daha derinden anladılar. Proje kapsamında Pilot okul olan Dumlupınar İlkokulu Kızılay Kulübü öğrencileri 118 adet gıda kolisi bağışı toplayarak dayanışmaya büyük katkı sunmuşlardır.

Türk Kızılay Eskişehir İl Merkezi Başkanı Egemen TEMİZSOY “ “Sınıftan Kalplere” projemiz ile Projenin temel amacı olan yardımlaşma ve dayanışma duygularını öğrencilerimize aşılamak, toplumsal farkındalık oluşturmak ve ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak noktasında büyük bir adım attık. Bu anlamlı projenin bir parçası olarak, Öğrencilerimize oluşturdukları yardım kolilerini ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırma sürecinde katılmak isteyenlerin yer alabileceğini hatırlatmak isteriz. Bu anlamlı deneyimi yaşamak isteyen minik gönüllülerimiz dağıtım sürecine katılarak doğrudan yardım eli olabilirler. Bu özel projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. Öncelikle, Dumlupınar İlkokulu Müdürü Nurettin Ateş’e, Öğretmenlere ve okuldaki tüm çalışanlara katkıları ve destekleri için teşekkürlerimi iletiyorum. Okulumuzun bu projede gösterdiği duyarlılık ve çaba, toplumumuz için önemli bir adım oldu. Ayrıca, minik gönüllerimizin yanı sıra onları destekleyen değerli velililerimize de teşekkür ederim. Bu projede çocuklarının yanlarında durup, onlara bu güzel yardımseverlik duygusunu aşıladıkları için velilerimize minnettarım” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.