Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 19°C

“Türk milletinin kahramanlık destanı olan İstiklal Marşı, bugün hala Türk gençliğine rehberlik etmektedir”

“Türk milletinin kahramanlık destanı olan İstiklal Marşı, bugün hala Türk gençliğine rehberlik etmektedir”
12.03.2024
A+
A-

Kütahya Valisi Musa Işın, “İstiklal Marşı’nı hediye eden vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’u anlamak, onun kişiliğini ve eserlerini gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevidir” dedi.

Vali Işın, “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” mesaj yayınladı.

Işın, “7 düvele karşı kazanılan Millî Mücadele’nin ardından vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı, Türk milletinin bağımsızlık savaşını ölümsüzleştiren İstiklal Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabulünün 103. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz.Mehmet Akif Ersoy’un kaleminden çıkan bu destan, Türk milletinin bağımsızlık savaşını ölümsüzleştirirken, her bir mısrasında bizleri biz yapan değerleri yansıtmaktadır. Şanlı bayrağımızı gururla dalgalandırmak uğruna canını feda etmekten kaçınmayan Türk milletinin kahramanlık destanı olan İstiklal Marşı, bugün hala Türk gençliğine rehberlik etmektedir. Bu millete İstiklal Marşı’nı hediye eden vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’u anlamak, onun kişiliğini ve eserlerini gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevidir. İstiklal Marşı’mızın kabulünün 103. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, “Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın” diyen vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’u ve Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını rahmetle ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.