Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 17°C
Sal 22°C
Çar 20°C

Türkiye’nin en sıcak yerinde havuz keyfi

Türkiye’nin en sıcak yerinde havuz keyfi
25.08.2023
A+
A-

Türkiye’nin en sıcak noktası olarak kayıtlara geçen Sarıcakaya’da vatandaşlar, 49,5 dereceye kadar ısınan ilçede serinlemek için havuz keyfi yapıyor.
Eskişehir’e bağlı Sarıcakaya ilçesi, geçtiğimiz günlerde ölçülen 49,5 santigrat derece ile Türkiye’nin en sıcak noktası oldu. Yüksek sıcaklık altında kalmak istemeyen bazı vatandaşlar evlerine kapanırken, serinlemek isteyen vatandaşlar ise ilçedeki havuza akın etti. Bitki ve meyvelerin bile zararlı güneş ışınlarından etkilenerek, verim düşürdüğü ilçede havuz keyfi yapan vatandaşlar, hem serinledi hem de keyifli anlar yaşadı.

“Sıcaklıkta Antalya’yı da geçtiğimize göre havuz sezonu kasım ayına kadar uzayabilir”
Geçtiğimiz günlerde termometrelerin 49,5 dereceyi gösterdiği ve sıcaklık rekorunun kırıldığı Sarıcakaya ilçesinde havuz işletmeciliği yapan Metin Tümsek, vatandaşların işletmeye yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Sıcaktan bunalan vatandaşların havuza gelerek, soğuk suda serinlediklerini dile getiren Tümsek, “Biz, buradaki sıcaklığı en yakından hissedenlerdeniz. Eskişehir ve Sarıcakaya halkının en çok tercih ettiği noktalardanız, yoğunluk yaşıyoruz. Bu imkana sahip olmayan insanlar serinlemek için suyu ya da dere kenarı seçiyorlar. Özellikle yoğunluğumuz hafta sonları oluyor ama hafta içinde de yoğunluğumuz var. Kapasitemiz 200 ila 300 kişi civarında.

Bu kapasiteyi dolduruyoruz, bütün misafirlerimizi ağırlamaya çalışıyoruz. Sarıcakaya’daki tek aqua park olarak tüm halkımıza hizmet vermeye çalışıyoruz. Hafta sonları tüm kapasitemiz dolduruyoruz hafta içleri de 100-200 kişiyi ağırlıyoruz. Hafta sonları dediğim gibi bu rakam 300-500 kişiye kadar çıkabiliyor. Benim tahminim sezonun eylül ayı gibi bitmesiydi ama sıcaklıkta Antalya’yı da geçtiğimize göre sezonun ekime hatta kasıma kadar uzayacağını düşünüyorum. Eğer sıcaklar böyle devam ederse seni bir yeni havuz daha ekleyeceğim” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.