Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 17°C
Sal 22°C
Çar 20°C

Üretici kadınların el yapımı ürünleri Espark AVM’de sergileniyor

Üretici kadınların el yapımı ürünleri Espark AVM’de sergileniyor
14.12.2023
A+
A-

Yeni yıla sayılı günler kala Espark AVM’de kadınların el yapımı yeni yıl ürünlerinin yer aldığı ‘Mutlu Yıllar Tasarım Pazarı’ yoğun ilgi görüyor.
Yeni yıla sayılı günler kala el yapımı ürünlerin sergilendiği ‘Mutlu Yıllar Tasarım Pazarı’na Espark AVM ev sahipliği yapıyor. Alışveriş merkezinin eksi birinci katında yeni yıl konseptiyle kurulan 12 stantta kadınlar tarafından yapılan çeşitli türde el yapımı tasarımlar ziyaretçileri bekliyor. 8-31 Aralık tarihlerinde saat 12 ile 20 arasında ziyaret edilebilecek stantlarda yeni yıl temalı biblo, bardak, takı, fincan gibi birçok ürün ilgi görüyor. El emeği göz nuru parçaların tanıtıldığı pazarı ziyaret edenler hem birbirinden farklı ürünleri incele fırsatı yakalıyor hem yeni yılın heyecanını yaşıyor.

“İlk defa böyle bir pazar kurduk ve çok olumlu dönüşlerle karşılaştık”
“Mutlu Yıllar Tasarım Pazarı” ile ilgili konuşan Espark AVM Yönetiminden Ecem Kaderoğlu Özdağ, 2023 yılını güzel bir etkinlik kapatmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi. Bu yıl ilk defa böyle bir etkinlik yaptıklarını dile getiren Özdağ, “Eskişehirlileri yine özgün içeriklerle buluşturmaya devam ediyoruz. 2023’e veda ederken 2024’ü umutla karşılamak için Mutlu Yıllar Tasarım Pazarını kurduk. Alanda birçok firmaya yer veriyoruz. Bunlardan çoğu kadın girişimci ve Eskişehirli yerel üretici. Kendi el yapımı ürünlerini satıyorlar ve tanıtıyorlar. Kendilerini tanıtıyorlar. Bu bizim için çok kıymetli. 2023’ü böyle güzel anarak kapatmak 2024’e umutlarla başlamak, sevdiklerine hediye almak isteyen herkesi de alana bekliyoruz. Bu sene ilk defa böyle bir tasarım pazarını kurduk ve ziyaretçilerimizin çok olumlu dönüşleriyle karşılaştık. Bu bizi çok mutlu etti. Herkes alana çok ilgili. Yerel üretimlerin her biri insanların ilgisini çekti. Alanda çok vakit geçirdiler. Ayın 31’ine kadar alan açık. Aynı şekilde olmasa da daha da geliştirerek, üzerine daha fazla güzel şeyler koyarak ilerleyen yıllarda ev sahipliği yapabiliriz” diye konuştu.

“Ürünlerin satışını ve pazarlamasını yapmak bizim için güzel bir duygu”
Tasarım pazarında stant görevlisi olan Berra Sözeri Abbas, kendi el emekleri sonucunda ortaya çıkan ürünlerin satışını yapmanın güzel bir duygu olduğuna vurgu yaptı. Pazar alanını ziyaret eden vatandaşlardan olumlu tepkiler aldıklarını belirten Abbas, “Burada el yapımı ürünler sergiliyoruz. Espark bize böyle bir imkan verdi ve üreticiler her şeyi eliyle yapıyor. Bu önemli bir şey. Çünkü butik üreticiler için böyle fırsatlar çok az yakalanıyor. O yüzden burada ürünlerin satışını ve pazarlamasını yapmak bizim için güzel bir duygu. El yapımı mumlar, seramikler, bebekler, takılar var. Genelde kadınlar üretiyor. Yüzde 90’ını kadın üretici, ben de onlardan biriyim. Bizim için bu önemli bir şey. Çünkü olabildiğinde böyle fırsatları yakalamak ve sağlamak istiyoruz. Her bir ürünün yapım süresi değişiyor. 3-5 günde biten ürünlerimiz de var, bir ay süren ürün de var. Ama günde 4-5 tane üretebildiğimiz ürünler de var. İnsanlar olabildiğince burada vakit geçirmeye çalışıyor. Biz çok mutluyuz. Çünkü gelen vatandaşların tepkileri çok olumlu. Buraya gelenler eğlendiklerini, mutlu olduklarını, ışıltılı bulduklarını söylüyorlar. Bunlar bizim için güzel şeyler” dedi.

“Kadınlarımız her şeye layık, onlar hep üretken”
‘Mutlu Yıllar Tasarım Pazarı’nı ziyaret eden Cumhur Canverenler ismindeki vatandaş ise etkinlik ile ilgili şunları belirtti:
“Espark’ın bu katı sürekli etkinliklere sahne oluyor. Çok güzel bir şey. Etkinlik çok iyi. Biblo tarzı ürünler ilgimi çekti. Hepsi el emeği göz nuru. Emeğe saygı göstermek lazım. Kadınlarımız her şeye layık, onlar hep üretken. Yeni geldim ben, gezeceğim. El işleri, bibloları, fincanları gördüm. Hepsine bravo diyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.