Site Rengi

DOLAR 32,3949
EURO 34,7104
ALTIN 2.421,29
BIST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
22°C
Hafif Yağmurlu
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 16°C

Uzm. Dr. Dilek Didem Ayyıldız, Odunpazarı ve Tepebaşı Sağlıklı Yaşam Merkezlerini Ziyaret Etti

Uzm. Dr. Dilek Didem Ayyıldız, Odunpazarı ve Tepebaşı Sağlıklı Yaşam Merkezlerini Ziyaret Etti
08.09.2022
A+
A-

Uzm. Dr. Dilek Didem Ayyıldız, Odunpazarı ve Tepebaşı Sağlıklı Yaşam Merkezlerini Ziyaret Etti
Hanımefendi Ayyıldız, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Erdinç Özkurt ve İlçe Sağlık Müdürleri ile birlikte Odunpazarı ve Tepebaşı Sağlıklı Hayat Merkezlerinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.


Hanımefendi Ayyıldız, Eskişehir Valiliği himayesinde, kendi koordinesinde yürütülmekte olan Mobil KETEM (Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi) Destek Projesi kapsamında, Odunpazarı İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı 2 Nolu Sağlıklı Hayat Merkezini ve Mobil KETEM tırını ziyaret etti.

Mobil KETEM aracı ile Sağlıklı Hayat Merkezindeki KETEM Biriminde hizmete giren Metaltronıca marka Heliantus model dijital momografi cihazları hakkında bilgi alan Uzm. Dr. Ayyıldız, kanserde erken tanı için taramaların önemine dikkat çekerek, Ülke genelinde toplam 6 adet olan bu cihazların 2 tanesinin Eskişehir’de hizmet verdiğini belirtti. Daha düşük radyasyon riski ile avantaj sağlayan Mamografi Ünitesi’nde, meme kanseri teşhisinin kolay ve hızlı bir şekilde yapılacağını kaydeden Hanımefendi Ayyıldız, “Kadınlarda ölüm nedenlerinde ikinci sırada yer alan meme kanserinin erken dönem tanısında en etkili görüntüleme yöntemi mamografidir. Eskişehir’in Odunpazarı ve Tepebaşı merkez ilçelerinde bulunan KETEM’lerde ve Mobil KETEM aracımızda taramalar ücretsiz bir şekilde yapılıyor. Tüm halkımızı taramalarını yaptırmak üzere KETEM merekezlerine davet ediyorum.” dedi.
Sağlık Bakanlığımızın destekleriyle Eskişehir halkının hizmetine sunulan bu cihazlar sayesinde kanserle daha etkin bir şekilde mücadele edilebileceğinin altını çizen hanımefendi Ayyıldız, “Bu cihazların ilimiz sağlık hizmetlerine kazandırılmasında desteklerini esirgemeyen Devletimize, Hükümetimize, Sağlık Bakanlığımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hizmete giren cihazların ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.


Hanımefendi Ayyıldız daha sonra Odunpazarı ve Tepebaşı Sağlıklı Hayat Merkezlerinde hizmet veren başta Aile Diş Hekimliği Polikliniği ile Gebe Bilgilendirme Sınıfı olmak üzere tüm birimlerin yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.