Site Rengi

DOLAR 32,4087
EURO 34,8321
ALTIN 2.431,63
BIST 9.982,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 18°C
Cum 18°C

Vali Çakacak’tan 23 Nisan Mesajı

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Çakacak mesajında:
“Binlerce yıllık tarihinin hiçbir döneminde esaret hayatı bulunmayan Milletimizin küllerinden yeniden doğuşunun simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 98. kuruluş yıl dönümü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı milletçe büyük bir sevinç ve coşkuyla kutlamaktayız. Bu müstesna gün Türkiye’miz, Milleti’miz ve çocuklarımıza kutlu olsun.

23 Nisan 1920 tarihi, vatanın dört bir tarafının işgal edildiği, milletin yok olmanın eşiğine geldiği hayatî bir dönemde, Türk Milleti’nin yeniden dirilişinin, silkinişinin ve şahlanışının bir miladı olmuştur. 

Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde açılan TBMM ile Milletimiz; yaşanan güçlüklere, olumsuzluklara ve ülkenin elindeki yetersiz imkânlara rağmen vatanını ve bağımsızlığını canı pahasına koruyacağını ve egemenliğinin üzerinde hiçbir gücü kabul etmeyeceğini kanıtladığı Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlandırılmasını sağlamıştır.

Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunun ve yine vatanını ve istiklâlini ancak milletin kendi azim ve kararlılığının kurtaracağının sembolü olan Millet Meclisi; milletimizin birlik ve beraberliğinin, kardeşliğinin ne kadar büyük güç olduğunun ve millet iradesi karşısında hiçbir gücün duramayacağının bütün dünyaya ilânıdır.

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, bu günü aynı zamanda çocuklara armağan ederek hem vatanın bağımsızlığı uğruna verilen kutsal mücadelenin nesilden nesile aktarılması suretiyle sürekli hafızalarda canlı tutulmasını amaçlamış, hem de sadece Türk çocuklarına değil, tüm dünya çocuklarına verdiği değeri ortaya koymuştur. 

Mustafa Kemal ATATÜRK, ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir!’ sözleriyle milletimize olan güvenini, ‘Türk milletinin geleceği, bugünkü çocukların doğru görüşü ve yorulmak bilmeyen çalışma azmiyle büyük ve parlak olacaktır.’ sözüyle de yarınlarımız olan çocuklarımıza duyduğu güçlü inancını çok net bir şekilde ifade etmiştir.

Bugün bizlerin de en büyük arzusu ve hayali, millî egemenliğimizin sembolü hâline gelen çocuklarımıza bugün olduğundan çok daha parlak bir gelecek hazırlayabilmektir. 

Türkiye, Kurtuluş Savaşı’nı verdiğimiz o zor günlerden bu yana kendi insanına hep güvenmiş ve ne olursa olsun millî egemenliğine hep sahip çıkmış, cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmış, hemen her alanda elde ettiğimiz tarihî başarılarla birlikte bölgesine model teşkil eden, bölge ülkeleri tarafından örnek alınan bir ülke konumuna yükselmiştir. Türkiye’miz bugün de, tarihî tecrübesine yaraşır bir sorumlulukla, geleceğe doğru emin adımlarla ilerlemektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı olan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, Kurtuluş Savaşı’mızı sevk ve idare eden ilk Meclis’teki tüm milletvekillerini, bize bu vatanı armağan eden tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle yâd ediyor, aynı zamanda Çocuk Bayramı olarak kutladığımız bu anlamlı günün dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum.”  ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.