Site Rengi

DOLAR 32,4088
EURO 34,8461
ALTIN 2.433,50
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 18°C
Cum 18°C

Vali Erol Ayyıldız’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Mesajı

Vali Erol Ayyıldız’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Mesajı
29.08.2022
A+
A-

Bugün, ülkemizin bekâsı adına binlerce kahramanımızın milli birlik ve beraberlik ruhu içinde hiç tereddüt etmeden şehadete yürüdüğü tarihimizin şanlı zaferlerinden birini yâd ediyoruz. Milletçe hep birlikte 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100’üncü yıl dönümünü kutlamanın haklı gururunu ve heyecanını yaşıyoruz.

30 Ağustos Zaferi, milletimizin her türlü yokluk ve imkânsızlığa rağmen kazandığı, kendisine ömür biçen emperyalist niyetleri kursaklarda bıraktığı ve Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolu açtığı tarihimizin en kritik dönüm noktalarından biridir. Milletimiz, bu zaferle bu toprakların ezeli ve ebedi vatanımız olduğunu bir kez daha tescil etmiştir. Ecdadımızın canları pahasına verdiği bu şanlı mücadele, ruh, inanç ve irade daha güçlü yarınlara yürüyüşümüzde bizlere 100 yıl öncesinden rehberlik etmekte ve yolumuzu aydınlatmaktadır. Necip milletimiz var oldukça bu meşale ebediyen sönmeyecektir.
Milletimiz için tarihin akışını değiştiren, bunun yanında büyük bir kahramanlık destanı hâline gelen ve bugün bölgesinde ve dünyada söz sahibi bir ülke konumunda olan Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı bu zaferi, gurur ve coşku ile yaşamamızı sağlayan Büyük Önder Atatürk’ü ve kahraman silah arkadaşlarını ve binlerce isimsiz kahramanı sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz.
19 Mayıs 1919’da Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde başlatılan Kurtuluş Savaşı ve millî mücadele süreci; Türk Milleti’nin kadını-erkeği, yaşlısı-genciyle bir bütün olarak hareket etmesi ve kahraman Türk askerinin cesaret ve fedakârlığı sayesinde 30 Ağustos 1922’de büyük zaferle sonuçlanmıştır.
15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişimi örneğinde olduğu gibi millî birlik ve beraberliğimizi bozarak ülkemizde kaos ortamı yaratmak ve nihayetinde de ülkemizi bölmek isteyen karanlık güçler iyi bilmeliler ki, devletimiz kendisi üzerinde oynanmak istenen tüm kirli plânlara asla prim vermeyecektir. Dünya durdukça Türk Milleti var olacaktır; varlığından, millî ve manevî değerlerinden, insanlığa ve barışa hizmetten asla taviz vermeyecektir.
Mukaddes vatanımızın, milli ve manevi değerlerimizin muhafazası, milletimizin hürriyet ve istiklali uğruna verilen büyük mücadelenin kazanıldığı bu anlamlı zaferin 100. yıl dönümünde ve aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nde; başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Şanlı ordumuzun ve aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor; Eskişehirli hemşerilerimi saygıyla selamlıyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.