Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 19°C
Az Bulutlu
Eskişehir
19°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 21°C
Çar 20°C

Vatandaş indirimi balıkçılar ise soğuk havayı bekliyor

Vatandaş indirimi balıkçılar ise soğuk havayı bekliyor
29.09.2023
A+
A-

Eskişehir’de vatandaşlar yüksek bulduğu balık fiyatlarının düşmesini beklerken, balıkçılar ise çeşidin bol olmasını umduğu için havanın soğumasını bekliyor.

Nisan ayında başlayan av yasağının 1 Eylül itibariyle sona ermesi hem vatandaşları hem de balıkçıları mutlu etti. Aylardır balık yemeyi özleyen vatandaşlar sofralarını şenlendirmek için heyecanlanırken, yüksek buldukları fiyatları görünce hayal kırıklığına uğradı. Eskişehir’de balıkçılık yapan Cengizhan Şen, balıkçıların avlanma masrafının satış rakamlarını karşılamadığını söyledi. Bazı balıkçıların ava çıkmaması sebebiyle bol olması beklenen balık türlerinin tezgâhlarda az olduğunu belirten Cengizhan Şen, fiyatların da bu sebeple istenilen noktaya inmediğini belirtti. Balıkçıların bol balık için havaların soğumasını beklediğini ifade eden Şen, “Balık fiyatları yüksek çünkü maliyet geliri kurtarmadığı için yapılan av, kayıkları kurtarmıyor. Şuan herhangi bir balığın bol olacağının belirtisi yok, bu da havaların sıcak seyretmesi sonucunda böyle oluyor. Sular soğumayınca da balıklar olmuyor, buna bağlı olarak da balık az olunca maliyetler kurtarmıyor ve balığın fiyatı artıyor.

Vatandaşlar ucuzlamayı, balıkçılar ise havanın soğumasını bekliyor. İnşallah balık bol olur da hem fiyatlar ucuzlar hem de vatandaş bol bol yer. Biz de çok satalım, sirkülasyon olsun istiyoruz. Vatandaş ucuza balık yesin istiyoruz ama istemekle olmuyor. Yakın zamanda indirim beklenmiyor, şuan balık fiyatları hamsi 120 lira; istavrit, sardalya ve uskumru ise 100 lira” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.