Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
20°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 17°C
Sal 19°C
Çar 20°C

Vatandaşlar için derin dondurucuların artık bir ihtiyaç haline geldi

Vatandaşlar için derin dondurucuların artık bir ihtiyaç haline geldi
06.07.2023
A+
A-

Son yıllarda vatandaşlar için derin dondurucuların bir ihtiyaç haline geldiğini belirten beyaz eşya satıcıları, çekmeceli donduruculara talebin yüksek olduğunu ifade etti.

Eskişehir’de hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle birlikte yiyeceklerin uzun süreli saklandığı derin donduruculara talep arttı. Vatandaşlar özellikle Kurban Bayramı’nda kestikleri etleri sağlıklı bir şekilde saklamak için beyaz eşya satıcılarının yolunu tutuyor. Beyaz eşya satıcıları, vatandaşların kestikleri kurban etlerini saklamaya yönelik derin dondurucu satışlarının arttığını söyledi.

“Derin dondurucular gerekli bir cihaz haline geldi”
Eskişehir’de beyaz eşya satıcılığı yapan İsmail Akçakıl, vatandaşların derin dondurucu taleplerinin Kurban Bayramından önce arttığını ve satış gerçekleştirdiklerini aktardı. Son yıllarda vatandaşlar için derin dondurucunun bir ihtiyaç olduğunu dile getiren Akçakıl, “Belli oranda satışlarımız oldu. Hedeflenen satış adedine ulaşıldı. Artık son yıllarda insanların derin donduruculara ihtiyaçları oluyor. Vatandaşlar hem etini hem meyve, sebze ve bakliyatını uzun süreli muhafaza etmek istiyor. Derin dondurucular vatandaşlar için gerekli bir cihaz haline geldi. Kimi vatandaş no-frost kimisi normal dondurucu istedi. Üç, beş ve altı çekmeceli donduruculara talepler oldu. İhtiyacı olanlar gelip istediği dondurucuyu aldı. Çekmeceli dondurucular sandıklı olanlara göre daha fazla satıldı. Sandıklı olan modelleri ise daha çok köylü vatandaşlar satın aldı. Geniş hacimli olduğu için ilgi çekiyor. Köylüler daha çok gıda stoğu yaptığı için sandıklı dondurucuları tercih ediyorlar. Fiyatlar biraz yüksek ama düşeceğini tahmin etmiyorum. Kurban Bayramı’ndan sonra da derin donduruculara taleplerin olacağını bekliyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.