Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
20°C
Hafif Yağmurlu
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 18°C
Çar 20°C

Vatandaşların Büyükşehir Belediyesi’ne tepkisi Kamu biziz Kamulaştırma istemiyoruz

Vatandaşların Büyükşehir Belediyesi’ne tepkisi Kamu biziz Kamulaştırma istemiyoruz

Tarihî Odunpazarı bölgesinde yaşayan bir grup vatandaş kurdukları platform ile tarihî miras olan yapıların Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılmasına tepki göstererek bir açıklamada bulundular.

Büyükşehir Belediyesi temmuz ayı olağan meclis toplantısı 2’inci birleşimi 1’inci oturumunda Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen: “Bu bölgedeki evler tinerci yuvasıdır, biracı yatağıdır, halk için tehlike arz etmektedir, bu bölge çöküntü alandır.” demiş ve bölgede 3-5 kuşaktır “güvenle” yaşayan gerçek kamuyu görmezden gelmiştir. Restore edilmiş evin 8 yıl önceki eski fotoğrafını gösterip: “Biz bu evi yıktık, tehlike arz ediyordu…” Demiştir. Soruyoruz: Bu evler mi tinerci yuvası? 3-5 kuşaktır bu adada yaşayan 30 ada sakini olarak Belediye’yi şiddetle kınıyoruz. Belediye yapılan plan değişikliklerinde ne fikrimizi almış ne de bizi “kamu” olarak görüp düşüncelerimizi dinleme lütfunda bulunmuştur. “Müze yapılacak” gerekçesi ile Tarihi Odunpazarı Evleri Bölgesi gündüz “müzelik” gece ise tamamen ölü bölgelere dönmüştür. Tüm basın mensuplarını müze, belediye hizmet alanı vs. gibi türlü “değişen” gerekçelerle tarihi dokuları yok edilmek üzere olan Odunpazarı bölgemizde oynanan “büyük oyunu” görmeleri ve rant uğruna mülkleri ellerinden alınmaya çalışılan insanlarımızın sesi ve tanığı olmaları dileği ile mahallemize davet ediyoruz. (Bu yazı tüm mahalle sakinleri ile birlikte kaleme alınmıştır.)

Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun karar değiştirmeden önce tesciline ve restorasyonuna izin verdiği ve mülk sahibi tarafından 1 yıl boyunca “tesciline uygun” restore edilen; yakın zamana kadar da içinde oturulan binamızın iki günde yıkılmadan önceki “gerçek” fotoğrafı. Belediye meclisinde bu fotoğraflar gösterilmemiş, bu evin “yıkılma tehlikesi” taşıdığı iddia edilmiştir.

Konuyla ilgili önceki dönem AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlarından ve 28. dönem Milletvekili adayı Av. Pınar Turhanoğlu Gücüyener’de Odunpazarı sakinleri o kadar haklı ki, belediye hizmet alanı ilan edilip kamulaştırılan taşınmazlarının “otel” yapılmayacağının hiç bir garantisi yok. Örneği var, yapanı var, savunanı var. Herhangi bir Eskişehirli’nin yeri de aynı akıbeti paylaşabilir dedi 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.