Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 17°C
Sal 22°C
Çar 20°C

VETERİNER HEKİMLER DEPREM BÖLGESİNİ YALNIZ BIRAKMADI

VETERİNER HEKİMLER DEPREM BÖLGESİNİ YALNIZ BIRAKMADI
16.02.2023
A+
A-

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremin ardından hızla örgütlenen ve afet bölgesinde gönüllü çalışmalar yürüten meslek örgütlerinin başında veteriner hekimler geliyor.

İlk günden beri depremin etkilediği illerde örgütlenen Türk Veteriner Hekimleri Birliği ve 56 Veteriner Hekim Odası’na üye veteriner hekimler Adana, Adıyaman, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya ve Osmaniye, Adana, Adıyaman, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya ve Osmaniye gibi illerin yanı sıra Toprakkale, Dörtyol, Samandağ, Elbistan ve Doğanşehir gibi ilçelerde de organize oldu ve tedavi merkezleri kurdu.

Bu Kapsamda Eskişehir Bilecik Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Afet Destek Ekibi, Eskişehir Valiliğinin görevlendirmesi ile Adıyaman İlinde göreve başladı. 6 Veteriner Hekimden oluşan Afet Destek Ekibi, Türk Veteriner Hekimler Birliği Merkez Konseyi koordinatörlüğünde Adıyaman İli kırsal bölgelerde depremden etkilenen köylerde bulunan hayvanların tedavisini gerçekleştirecek.

Afet Destek Ekibinde yer alan Oda Başkanı Erdinç Yuva yapmış olduğu açıklamada ‘’ Depremin ilk gününden itibaren Veteriner Hekimler olarak harekete geçtik. Eskişehir ve Bilecik ilinde deprem bölgesi için yardım çalışmalarını Afad çatısı altında yürüttük, şimdi ise sıra yaralarımızı sarmaya geldi. Bu sebeple Adıyaman ili köylerinde bulunan ve Veteriner Hekimlik hizmeti alamayan hayvanların tedavisini üstleniyoruz. Oda olarak bölgede tedavi hizmetleri için antibiyotik, analjezik, non steroid antienflamatuar, vitamin, mineral, sıvı elektrolitler ve tüm veteriner acil müdahale ilaçlarını Afet Destek Ekibi ile bölgeye götürüyoruz. Biz Veteriner Hekimler olarak her zaman olduğu gibi devletimizin ve milletimizin yanındayız.’’ dedi.

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.