Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 17°C
Çar 20°C
Per 19°C

Volkan Doğan: Kazım Kurt Beceriksizliklerinin Üstünü Örtmek İçin ‘Engellendim’ Diyor

15.08.2019
A+
A-

Volkan Doğan bugün Mavi Radyo ve Haber Ötesi’nin konuğuydu. “Şehrin Nabzı” programında flaş açıklamalara imza atan Doğan, şöyle konuştu:

Bizim derdimiz muhalefet üretmek değil. Bizim derdimiz hizmet etmek. Dört yıldır yaptığımız çalışmalar ve hizmetlerle bir partinin vatandaşına hizmet nasıl yapılır, göstermiş oluyoruz. Eskişehir’de son 4 yılda Odunpazarı hizmet aldığını gösterdi.

Şehirdeki toplu taşımadan tutun da yaşadığınız tüm sorunlardan şehrin belediyesinin sorumluluğu var. Evinizin kapısından ayağınızı çıkarıp bir adım attığınızda belediyenin hizmeti başlar. Belediye başkanının görmediklerini takip edip, bizler de dile getirip sorun çözmeye çalışıyoruz.

HAMAMYOLU PROJESİ

Kamuoyunda çok fazla gündeme geldi, çok konuşuldu ve ben bu konuyla alakalı net bir şey söylemedim. Orada kaybolan ağaçlar ve yok olan bir yeşil vardı onu dile getirdik. Odunpazarı Belediye başkanı Kazım Kurt 800.000.000 yaklaşan bu bütçeyi harcarken belediye başkanın tasarrufu ile harcanırken biz bunun halka dönmesini takip ettik. Hamamyolu’na 20 milyon harcamak yerine şehrin başka yerlerindeki sorunları çözebilirdik. Hamamyolu’na 20 milyon harcamak yerine, Odunpazarı’nda ki 20 mahallenin sorununu çözebilirdik.

Çocukluğum Hamamyolu’nda geçti ve yeşiliyle, doğasıyla; dolayısıyla herkesin bir anısı var ve Eskişehir’in hafızasında yer etmiş. Eskişehir’e yapılan bu proje Eskişehir’i bilmeyen ve Eskişehirli olmayan biri tarafından yapılıyor. Bizim için önemli olan Hamamyolu ve vatandaşlarımızın öncelikleri… Hamamyolu’nda hiçbir işlevi olmayan ve hiçbir işe yaramayan köprüye verilen bütçenin hesabını bu halk soracaktır. Hamamyolu Eskişehir’in kalbine saplanmış bir hançerdir!

Hamamyolu tek nefes alınan yerdi. Hamamyolu’nun 20 milyon yatırıma ihtiyacı olmadan çok daha işlevli hale getirilebilirdi.  Ben göreve geldiğim günden bu güne Odunpazarı Belediye Başkanlığı konu mankenliği yapıyor. Siz Hamamyolu’nun ihtiyacını bilmeden oturduğunuz yerden proje çizdirirseniz, biz bu işin içinde başka şeyler görürüz. İnşallah önümüzdeki seçimlerde halkımız gerekli cevabı verecektir.

GÜNDOĞDU MAHALLESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM

Gündoğdu Mahallesi Eskişehir en eski yerleşim yerlerinden bir tanesi. Eskişehir’in her bir sokağının ve mahallesinin sorunlarına hâkim olan bir kardeşinizim. Biz ayda birkaç kez ziyaret edip, sorunları ile ilgileniyoruz. Şehri yönetenler çoğu kez Gündoğdu’yu görmezden gelmişler. Gündoğdu Mahallesi derdi ile dertlenseydi oradaki, vatandaşın dertlerini dinleselerdi sonuçlar böyle olmazdı…

Peki siz ne yaptınız 4 yılda diyeceksiniz… Bakın Gündoğdu’daki sorun, bir dönüşüm problemi. Burhan Sakallı döneminden bu yana kimsenin arsaları belli değil. Biz göreve gelir gelmez bu soruna el attık. Her bir vatandaşımızın sorununa el attık ve mağdur olan vatandaşlarımızın tapularını teslim ettik. Gündoğdu’da 15 sokağın kat artırımını yaptık.

 “Buraya gelecek dozerlerin önüne yatarım ve burayı kimseye yedirmem.” diyen Kazım Kurt 4 yıl geçmesine rağmen Gündoğdu’nun sorunlarını hala çözmeyip, halkı mağdur ederek halkın sorunlarına kulak tıkadı.

Küçük sanayi için âfet alanı ilan edip, yetkiyi bakanlıktan istiyorsunuz. Peki aynı şeyi neden Gündoğdu Mahallesi için yapmıyorsunuz? Sebebi şu: çünkü artık Kazım Kurt, doğruları söylememeyi alışkanlık haline getirmiş.

Mahalle sakinleri “biz Odunpazarı Belediye başkanı Kazım Kurt’a güvenmiyoruz” diyor. Sadece bu bölgede değil Eskişehir’in birçok mahallesinde bu şikayetleri duyuyoruz. Gündoğdu, 4 yıldır dönüşümle alakalı hiçbir adım atmayan bir belediye başkanı ile karşı karşıya!

KARAPINAR VE HUZUR DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI

TOKİ, Ihlamurkent ve Vadişehir’de toplu konutlar yaparak teslim etti. Aynı şeyi Karapınar ve Huzur’da da yapmaya çalıştı fakat belediye ile uyumsuzluk nedeni ile durduruldu. Asıl mesele TOKİ’nin bu konutları yapmaması değil, belediye başkanın takındığı tavır…

“TOKİ, bir daha Odunpazarı’na giremeyecek, TOKİ kötüdür!” diyerek bu konudaki düşüncelerini ortaya koymuştur. Madem beğenmiyorsunuz buyurun, kendiniz yapın. Odunpazarı belediye başkanı Devletle kavga ederek, hizmet yapılmasına engel oldu. TOKİ Eskişehir’e artık mesafeli bakıyor.

KAZIM KURT ENGELLENİYOR MU?

Bunu biz birçok yerden duyuyoruz. Kendisi bizi dinliyor; ne zaman çıkıp ‘biz bunu yapacağız’ dediği halde biz destek vermedik?
Küçük sanayi ile ilgili boş bir planı meclise gönderdi ve boş senedin altına Ak Partililer’in imza atmasını istedi. Haklı olarak AK Parti belediye meclis üyeleri ‘Bize ne yapılacağını açıkla, biz ona göre destek olalım’ dediler.

Kazım Kurt, beceriksizliklerinin üstünü örtmek için ‘engellendim’ diyor, Mazeret üretiyor. Odunpazarı’nın kronik sorunları devam ediyor. Belediye başkanı sorun çözendir. ‘Engelleniyorum’ deyip kıyıya, köşeye çekilen değildir.

Harcadığı paranın hesabını vermeli! Gölge etmesin başka ihsan istemem.

AFRİN-ZEYTİNDALI HAREKATI HAKKINDA KAZIM KURT’UN KONUŞMALARI

Bu harekât, bu ülkenin geleceği adına çok önemli bir harekat. Terör örgütlerine destek veren ülkelere cevap niteliğinde. Evet belki şehitler veriyoruz, yüreğimizi yanıyor. Sokaklarda geziyorum, inanın 50-60 yaşında amcalar; ‘Söyleyin Cumhurbaşkanımıza; bizi de alsın, biz de gidelim Afrin’e’ diyorlar. Bu bizi çok duygulandırıyor. İnşallah askerlerimiz oraya gidiyor, hiçbir eksikleri yok. Başarıyla döneceklerine inanıyoruz. Kurtuluş Savaşı’nda yaşanılan olayların anlatıları ile büyüdük. Bu aziz milleti hiçbir güç yıkamayacak!

Kazım Kurt’un yaptığı ‘Afrin Operasyonu’nu desteklemiyorum, onaylamıyorum!’ açıklaması Odunpazarı’nın evlâdı olarak; bizi derinden yaraladı. Kazım Kurt, söylediği bu sözlerden dolayı özür dilemeli ve terör örgütünün ekmeğine yağ sürecek açıklamalardan kaçınmalıdır. Odunpazarı Belediye Başkanı’nın söyledikleri yalnızca kendisini bağlar. CHP’nin içinde de başkanın açıklamalarını desteklemeyenler çoğunlukta!

Tepebaşı sorunlarını da konuşuyoruz. Tepebaşı, Odunpazarı Eskişehir demek, birlik beraberlik demek… Odunpazarı’nda olduğu gibi Büyükşehir de, Tepebaşı da daha çağdaş, daha milli ve manevi değerlerine bağlı yönetim şekliyle karşılaşacaktır."

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.