Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 17°C
Sal 22°C
Çar 20°C

“YENİ SENDİKA VİZYON PROJELERİNİ HAYATA GEÇİRMEYE DEVAM EDİYOR

“YENİ SENDİKA VİZYON PROJELERİNİ HAYATA GEÇİRMEYE DEVAM EDİYOR
24.11.2022
A+
A-

Sendikacılığa yepyeni bir heyecan ve anlayış getirme iddiasıyla Yola çıkan YENİ SENDİKA, vizyon projelerini hızlı bir şekilde hayata geçirmeye devam ediyor. Türkiye’de ilk kez tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanları için “Mobbingle Mücadele Destek Hattı” kuran YENİ SENDİKA’dan şimdi de “Sağlık Çalışanlarının Mesleki Saygınlığının Artırılması Buluşmaları” başlıklı çalışma hayatının sorunlarına derinlikli bir yaklaşım getirecek olan yeni bir adım daha geldi.

MEMİŞ: TÜM SAĞLIK MESLEKLERİ İÇİN MESLEK KANUNU ÇIKARTILMASI VE GÖREV TANIMLARININ YENİDEN YAPILANDIRILMASI ŞART

YENİ SENDİKA (Yenilikçi Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları) Sendikası Genel Başkanı Metin Memiş, “Sağlık Çalışanlarının Mesleki Saygınlığının Artırılması Buluşmaları” adlı seri toplantıların ilkini ise Eskişehir’de başlattı. Memiş, yaptığı açıklamada “Özlük ve mali haklara ilişkin sağlıkta yaşanan sorunların farkındayız ve takipçiyiz. Ancak, yaptığımız değerlendirmelerde görüyoruz ki hekiminden hemşiresine, ebesinden memuruna kadar sağlık sektörümüzdeki çalışanlarımızın asıl temel sorunu kamuoyu nezdinde örselenen mesleki saygınlığımızla ilgilidir. YENİ SENDİKA olarak bu sorunun çözümü için cesur bir şekilde mücadele edeceğiz. Başta tüm sağlık meslekleri için meslek kanunu kapsamında bir düzenleme olmak üzere, görev tanımlarımızın çok daha nitelikli ve ayrıntılı şekilde yapılmasını sağlamak öncelikli çalışma alanlarımız içerisinde olacaktır. Bunun yanında tüm sağlık meslekleri için kıdem ve eğitim gibi faktörler dikkate alınarak uzmanlaşma ve kariyer planlamasının yapılması da son derece değerli olacaktır. Hem bu sayede sağlık çalışanlarımız için mali ve özlük haklarında yeniden ve doğal bir iyileştirmenin kapısı da aralanmış olacaktır” şeklinde konuştu. Yenilikçi sendikacılık anlayışıyla hareket ettiklerini belirten Memiş, “YENİ SENDİKA olarak akademik ve bilimsel nitelikli saha çalışmalarını son derece önemsiyoruz. Biz, vizyoner bir sendikayız. Neyi, neden talep ettiğimizi kanıtlarla ve çözüm önerileri ile ortaya koyuyoruz. Bizim için saha araştırmalarıyla sendikal değer üretmek ve üretimden gelen bu entelektüel sermaye gücümüzü ortaya koymak günümüz şartlarındaki en değerli güç olarak çalışanlarımızın önünü açacaktır” ifadelerini kullandı.

SEYRAN: MESLEKİ SAYGINLIĞIMIZIN ARTIRILMASI İÇİN TEKNİK VE AKADEMİK ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ

İlki Eskişehir’de yapılan “Sağlık Çalışanlarının Mesleki Saygınlığının Artırılması Buluşmaları” başlıklı toplantının moderatörlüğünü ise YENİ SENDİKA Genel Başkan Vekili Dr. Fatih Seyran yaptı. Toplantı içeriği hakkında bilgi veren Seyran, “Genel başkanımızın talimatı ile hızlı bir şekilde vizyon projelerimizi tek tek hayata geçirmeye devam ediyoruz. Bunlardan ilki mobbingle mücadele destek hattı iken, şimdi bir diğeri ise yine çok önemli bir konu olan mesleki saygınlığımızın artırılması çalışmamız oldu. Bu konuda son derece geniş kapsamlı teknik ve akademik çalışmalar yapacağız. Örneğin Eskişehir’deki bu ilk toplantımız da öncelikle ‘Mesleki Benlik Saygısı’ ve ‘Türkiye’de Mesleki İtibar’ başlıklı kavramsal çerçevelerin çalışmasını yaptık. Buradaki toplantımıza uzman hekimden hemşireye, biyologdan hizmetliye kadar 7/24 omuz omuza çalıştığımız hemen her mesleğin mensubu sağlık çalışanı arkadaşımız katıldı. Son derece değerli katkılar sundular. Mesleklerine ilişkin sahada yaşadıklarını, kamuoyunun mesleki saygınlığa yönelik algısını, mesleki tecrübelerini, meslekte gelecek beklentilerini paylaştılar. Bu çalışmalarımıza önümüzdeki günlerde de hız kesmeden devam edeceğiz. Başka şehirler de ve yine benzer formatta ‘Sağlık Çalışanlarının Mesleki Saygınlığının Artırılması Buluşmaları’ kapsamında görüşmeler yapacağız” dedi.

YENİ SENDİKA Eskişehir İl Temsilciliği adına İl Temsilcisi Abdulbaki Tekin’in ev sahipliği yaptığı toplantıya Genel Başkan Yardımcılarımız Recep Temel ve Ayşen Pıravadı’nın yanı sıra Afyonkarahisar İl Temsilcimiz Osman Aktaş ve yönetimi de katıldı.

Tekin ise yaptığı açıklamada böyle bir önemli toplantıya ev sahipliği yapmaktan büyük onur ve gurur duyduklarını söyleyerek tüm katılımcılara teşekkür etti.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.