Site Rengi

DOLAR 32,4325
EURO 34,8475
ALTIN 2.428,49
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 19°C
Az Bulutlu
Eskişehir
19°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 17°C
Çar 20°C
Per 18°C

Yeni Sendika,dan TBMM’ye Ziyaret

Yeni Sendika,dan TBMM’ye Ziyaret
26.10.2023
A+
A-

Yeni Sendika Genel Başkanı Metin Memiş, Aile ve Sosyal Hizmetler Eski Bakanı, AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Ayşen Gürcan’ı TBMM’de ziyaret etti. Memiş’e Genel Başkan Vekili Fatih Seyran, Genel Başkan Yardımcısı Recep Temel, Eskişehir İl Temsilcisi Abdulbaki Tekin ve Eskisehir il yönetimi de eşlik etti.

Genel Başkan Metin Memiş, Gürcan’a hayırlı olsun dileklerini ilettiği görüşmede sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yaşadığı sorunları ve çözüm önerilerini de dile getirdi.

Memiş, yapılan görüşmede sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının mesleki saygınlığının artırılması, işyerlerinde mobbingle mücadele edilmesi, yeni alımlarla sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının iş yükünün azaltılması, tüm illerde kreş ve konukevi açılması gibi saha beklenitilerini aktardı. Memiş, aynı zamanda sağlıkta şiddetin önlenebilmesi için tüm tarafların sorumluluk alması gereken yeni bir eylem planının da hayata geçirilmesi talebinde bulundu.

Memiş, konu ile ilgili yaptığı yaptığı değerlendirmede “Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de iş yeri şiddeti en fazla sağlık sektöründe görülmektedir. Ne yazık ki ülkemizde hekim, hemşire ve diğer sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddet olayları giderek yaygınlaşmaktadır. Çoğu zaman yaralama ile de sonuçlanan hasta ve hasta yakını şiddeti sağlık çalışanlarımızın katledilmesine kadar gidebilmektedir. Ateşli silahların bile kullanıldığı sağlık tesisleri kimi zaman çalışanlar kadar hastalar için de güvenli olamamaktadır. Bu bağlamda sağlıkta şiddetin önlenebilmesi için caydırıcı yasal düzenlemelerin bir an önce hayata geçirilmesi gerekmektedir. Şiddet uygulayanların tutuklu yargılanmasına yönelik yasa çıkmış olmasına karşın, tutuksuz yargılama halen devam etmektedir. Sağlık çalışanlarının güvenliği için tutuklu yargılamaları önemsiyoruz. Bunun yanında şiddet uygulayanların 6 ay süreyle sosyal güvenlik harcamalarının kurumu yerine, şahsın cebinden karşılanmasının mutlaka hayata geçirilmesini de talep etmekteyiz” ifadelerini kullandı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Ayşen Gürcan da YENİ SENDİKA heyetine sendikacılık alanında başarılar diledi. Sivil toplumun önerilerinin siyaset için değerli olduğunu ifade eden Gürcan, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının beklentilerinin karşılanması için yapılacak çalışmalara da destek olacağını belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.