Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir °C
Eskişehir
°C
°C
°C
°C
°C

Yeni sezon Eskişehir balık pazarını canlandırdı

Yeni sezon Eskişehir balık pazarını canlandırdı
02.09.2025
A+
A-

Yeni av sezonunun başlamasıyla birlikte Eskişehir balık pazarı hareketlenirken, balıkçı esnafı Muhittin Yarıcı, tezgahların 10 güne kadar çeşitleneceğini söyleyip, hamsi fiyatlarının ise artan maliyetler nedeniyle düşmeyeceğini belirtti.

Türkiye genelinde 1 Eylül itibarıyla av yasağının sona ermesiyle birlikte balıkçılar, yeni sezonun heyecanını yaşıyor. Tezgahlardaki hareketlilik, balık severler için de müjdeli bir haber. Balıkçı tezgahları şimdiden dolmaya başlarken, ilerleyen günlerde çeşitliliğin daha da artacağı belirtiliyor.

“Çok değil 10 güne kadar tezgahlar balıkla dolacaktır”

Yaklaşık 40 yıldır balıkçılık yapan Muhittin Yarıcı, sezonun ilk günlerine dair önemli bilgiler paylaştı. Yarıcı’nın ifadelerine göre, “Mevsim henüz yeni açıldığı için tezgahlarda şu an fazla çeşit yok, ancak 10 güne kadar tezgahlarımız balıkla dolacaktır. Türk halkının vazgeçilmezi olan hamsi kısa süre içinde başrolü alacak. Zaten halkın çoğu hamsici. Yavaş yavaş tezgahlarda hamsi bollaşacak ve en çok hamsi satmaya başlayacağız” dedi.

“Balığı tezgaha getirmenin maliyeti çok arttı”

Fiyatlar konusunda da açıklamalarda bulunan Yarıcı, “Kaliteli balık pahalı olur. Bugün Eskişehir’de iyi bir hamsinin kilosunun 250 ila 300 TL arasında değişiyor. Artan giderler ise fiyatları etkiliyor. Kullandığımız buz pahalılaştı. Balığı tezgaha getirmenin maliyeti çok arttı. Tezgahlarda şimdilik hamsi, istavrit ve sardalya gibi çeşitler bulunsa da, balık severlerin damak tadına uygun daha pek çok lezzet yolda” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.