Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 17°C
Sal 22°C
Çar 20°C

Yeniden Refah Sarıcakaya bize kalsın diye bir talebimiz yok

Yeniden Refah Sarıcakaya bize kalsın diye bir talebimiz yok
29.01.2024
A+
A-

Yeniden Refah Partisi  Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, CHP’ye yakınlığı ile bilinen HALK Tv’ye çıkararak  Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı çıkaracaklarını  ifade etti.

Eskişehir’e ilişkin soruyu yanıtlayan Suat Kılıç, Yeniden Refah Partisi’nin Eskişehir Büyükşehir Belediyesi için aday aradığını ifade etti. Kılıç, “Yeniden Refah Partisi Eskişehir’de büyükşehir belediye başkan adayını çıkaracaktır. Bununu net ifade edebilirim”

“Sarıcakaya bize kalsın gibi bir talep içerisinde değiliz” diyen Kılıç, “Spesifik gelişmeyle ilgili çok net bir değerlendirme ifade edemeyeceğim. Ama Yeniden Refah Partisi’nin Eskişehir’de bir büyükşehir belediye başkan adayı arayışı var ve hatta şunu ifade edebilirim: Bu görüşme için Eskişehir’e bizzat ben gittim. Tam soru merkezine gelmiş oldu esasında. Diğer ilçeler bazında büyükşehirlerde aday çıkarmayalım Sarıcakaya bize kalsın gibi bir talep içerisinde doğrusu olduğumuzu düşünmüyorum. Böyle bir irade, bir inisiyatif yerel aktörler arasında görüşüldüyse buna da genel merkez olarak henüz biz tanıklık etmedik. Yeniden Refah Partisi Eskişehir’de büyükşehir belediye başkan adayını çıkaracaktır. Bununu net ifade edebilirim” dedi

Suat Kılıç, “Sarıcakaya’daki oy bizim Eskişehir genelinde oyumuzun karşılığı değil. Eskişehir çok farklı bir demografik yapısı var. Eskişehir’de Odunpazarı ve Tepebaşı merkezdeki 2 büyük ilçe Eskişehir’in toplam nüfusunun aşağı yukarı yüzde 90’ını Sivrihisar’la birlikte bu 3 ilçe Eskişehir’in toplam nüfusunun aşağı yukarı yüzde 90’nını barındırıyor. Dolayısıyla Eskişehir’in diğer ilçelerinde nüfus ve seçmen sayısı bir hayli düşük. AK Parti’nin Eskişehir merkezde desteği ihtiyacı olduğunu biliyorum. Ama bizim arzumuz büyükşehir belediye başkan adayımızı çıkarmak ve Eskişehir’de müstakil yarışa katılmaktır” şeklinde konuştu.

AK Parti’nin kendilerinden destek isteyip istemediğine ilişkin sorulan soruya Kılıç şu yanıtı verdi: “Böyle bir beklenti var. AK Parti’nin büyükşehir belediye başkan adayı esnaflıktan, tüccarlıktan kaynaklı böyle bir mizanpaj arzusu olabilir. Cevabımızın tepkimizin yaklaşımımızın ne olduğu önümüzdeki günlerde görülür.”

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.