Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
18°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 19°C
Sal 21°C
Çar 20°C

Yenidoğan Bebekler için 22 bin fidan dikildi

Yenidoğan Bebekler için 22 bin fidan dikildi
18.01.2024
A+
A-

Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü ile Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan “Her Yenidoğana Bir Fidan” protokolü çerçevesinde bugüne kadar toplamda 22 bin fidan dikildi.

Eskişehir Şehir Hastanesi ile Yunus Emre Devlet Hastanesinde doğan her bebek adına devam eden protokol, 2019 yılından bu yana sürüyor. Farklı dikim dönemlerinde Turgutlar mevkiinde bin 750 fidan, 15 Temmuz Şehitler Ormanı mevkiinde 4 bin fidan, Karapazar mevkiine 5 bin 50 fidan, Kanlıpınar mevkiine 5 bin 100 fidan ve son olarak da Yeniakçayır mevkiine 6 bin 100 fidan olmak üzere, bugüne kadar toplamda 22 bin fidan dikildi.

Konuyla ilgili açıklamada, “Eskişehir Şehir Hastanesi ile Yunus Emre Devlet Hastanesinde doğan her bebeğin annesine, taburcu olmadan önce bebeği adına düzenlenmiş fidan sertifikası takdim edilmekte olup dikim mevsimi geldiğinde sertifika teslim edilen her bir bebek için 1 fidan dikilmektedir. Üzerinde barkot bulunan sertifika ekrana okutulduğunda, fidanın bulunduğu ormanın konumu görülebilmektedir. 2023 yılı Eylül ayında geçerlilik süresi dolan söz konusu protokol; 18 Ocak 2024 tarihinde Eskişehir İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yaşar Bildirici ile Eskişehir Orman Bölge Müdürü İsmail Çetin arasında yeniden imzalanarak yürürlüğe konuldu” denildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.