Site Rengi

DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Açık
Eskişehir
18°C
Açık
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C
Per 20°C

Yetenek taraması ile geleceğin yıldızları keşfediliyor

Yetenek taraması ile geleceğin yıldızları keşfediliyor
03.12.2023
A+
A-

Bilecik’te yetenek taramasında başarılı olan öğrenciler için temel spor eğitimleri başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığının hayata geçirdiği Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında Bilecik’te İlköğretim 3. sınıf öğrencilerine yönelik yetenek taramasında başarılı olan öğrenciler için temel spor eğitimleri başladı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından uzman antrenörler eşliğinde yapılan yetenek taramasında yapılan testler ve ölçümler, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın veri havuzunda toplandıktan sonra yapılacak olan değerlendirmeler ve temel spor eğitimleri ile çocukların yetenekli oldukları spor dalları tespit edilip yönlendirmeleri sağlanıyor.

Bu kapsamda, pandemi dönemi sonrası 2020-2021-2022 yıllarını kapsayan ortak tarama sonucu 476 sporcu “Sporcu Kimliği Geliştirme Eğitim Programı” ile spora yatkın bulunarak ilgili branşlara yönlendirildi. 2023 yılı taramasında ise iki bin 289 öğrencinin yetenek taraması yapılarak 369 öğrencinin spora yatkınlığı tespit edildi. Öğrenciler için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinasyonunda geniş ve kapsamlı olarak yıl boyunca verilecek olan eğitimleri içeren ve eğitimler sırasında ve sonunda test ve ölçümlerin yapıldığı “Sporcu Kimliği Geliştirme Eğitim Programı” devam ediyor. Program sonucunda spor branşlarına yönlendirmeye esas bilgiler değerlendirilerek sporcuların yeteneklerine uygun olan branşlara yönlendirilmesi sağlanacağı belirtildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.