Site Rengi

DOLAR 32,5122
EURO 34,9033
ALTIN 2.442,74
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 19°C
Az Bulutlu
Eskişehir
19°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 17°C
Çar 20°C
Per 18°C

Yılbaşı Tatilini fırsat bilen Turistler Sivrihisar’a Akın etti.

Yılbaşı Tatilini fırsat bilen Turistler Sivrihisar’a Akın etti.
01.01.2024
A+
A-

Yeni yıl tatilinin hafta sonu ile birleşmesi, turistler için muazzam bir fırsat yarattı ve Sivrihisar, bu üç günlük süre zarfında tarih ve kültür zenginlikleriyle tatilcileri kendine çekmeye devam ediyor.

Sivrihisar, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle turistleri adeta büyülemeye devam ediyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan ve Eskişehir’in ilk dünya mirası unvanına sahip Sivrihisar Ulu Cami, turist akınına uğrayan önemli mekanlar arasında öne çıkıyor. Bu tarihi cami, aynı anda 2 bin 500 kişinin ibadet edebileceği kapasiteyle en büyük hipostil camii olma özelliğiyle dikkat çekiyor.

Sivrihisar, Türkiye’nin ilk uygulamalı kilim müzesine de ev sahipliği yapıyor. Müze, kadınların geleneksel kilim dokuma tekniklerini öğrenmelerine ve bu sanatın gelecekte de yaşatılmasına katkıda bulunmalarına olanak tanıyor.

Sivrihisar’ın tarihi saat kulesi ve seyir terası, kentin 360 derece panoramik bir şekilde görülmesine olanak sağlıyor. Turistler, bu muazzam manzara eşliğinde kentin geçmişine adeta bir yolculuk yapıyorlar. Ayrıca, tarihi sokaklar, ziyaretçilere bir zaman yolculuğu yaşatıyor ve geçmişin izlerini günümüze taşıyor. Sokaklar boyunca dolaşmak, tarihi dokuya tanıklık etmek ve kültürel mirası keşfetmek isteyenler için Sivrihisar, unutulmaz bir tatil destinasyonu olma özelliğini sürdürüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.