Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
18°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 19°C
Sal 21°C
Çar 20°C

Zabıta ekipleri marketlerde ürün gramajı ve fiyatları denetledi

Zabıta ekipleri marketlerde ürün gramajı ve fiyatları denetledi
06.02.2024
A+
A-

Bilecik’te vatandaşların başta gıda olmak üzere birçok alanda sağlıklı ve güvenli hizmet alabilmesi için kontrollerini sürdüren Zabıta Müdürlüğü ekipleri ildeki birçok markette denetimler yaptı.

Yapılan denetimlerde market raflarındaki ürünlerin gramajı, ambalajları, hijyen şartları, son kullanma tarihleri ve fiyat etiketleri incelenerek gerekli kayıtlar tutuldu. Ürünlerin raflarda yazan etiket fiyatlarını tek tek yazan ekipler, daha sonra kasa fiyatlarıyla karşılaştırarak herhangi bir uygunsuzluğun olup olmadığını kontrol etti. Denetimler sırasında kusurlu olduğu tespit edilen ürünlerin raflardan toplatılarak işletmeler ile ilgili tutanak tutulduğu denetimlerde uygunsuz ürünler imha edildi.

Herhangi olumsuz bir duruma karşı vatandaşlara uyarılar yapıldı

Denetimler boyunca temel gıda ve ihtiyaç malzemesi ürünlerine yönelik etiket denetiminin yanı sıra gramaj ve hijyen kontrolleri de gerçekleştirildiği kontrollerin belirli aralıklar devam edeceği bilgisi verildi. Vatandaşların herhangi bir olumsuzluğa karşı dikkatli ve duyarlı olmaları uyarısında bulunan Zabıta Müdürlüğü ekipleri, olumsuz bir durumla karşılaşıldığında 153 numaralı Zabıta Müdürlüğü telefonlarının aranabileceği bilgisini verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.