Site Rengi

DOLAR 32,5239
EURO 34,9166
ALTIN 2.429,65
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 19°C
Az Bulutlu
Eskişehir
19°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 17°C
Çar 20°C
Per 18°C

Zerin Kılınç’ın ölümüne ilişkin davada Beraat kararı verildi

Zerin Kılınç’ın ölümüne ilişkin davada Beraat kararı verildi
31.07.2023
A+
A-

Eskişehir’de sevgilisi Zerin Kılınç’ın 2’nci kattaki evinin camından düşerek ölmesinden dolayı ‘Ağırlaştırılmış müebbet hapis’ cezası istemiyle yargılanan ve hakkında beraat kararı verilen Yılmaz S. hakkında açıklanan gerekçeli kararda, ‘Şüpheden sanık yararlanır’ ilkesinin gözetildiği belirtildi.

Geçtiğimiz yıl Haziran ayında Emek Mahallesi Ertaş Caddesi üzerinde bulunan 2’nci kattaki evinin penceresinden düşerek hayatını kaybeden 36 yaşındaki Zerin Kılınç’ın sevgilisi, olaydan 7 ay sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi. Eskişehir 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada tutuklu sanık Yılmaz S., ‘Müebbet hapis cezası’ istemiyle yargılandı.

17 Temmuz’da görülen karar duruşmasında kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanık Yılmaz S. hakkında, Zerin Kılıç’ı pencereden iterek öldürdüğüne dair somut delil olmadığını belirterek beraat kararı verdi. Kararda, ‘Şüpheden sanık yararlanır’ ilkesinin gözetildiği belirtilirken, Yılmaz S. hakkında ‘Kadına karşı tehdit’ suçundan 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. Ertelenen hapis cezasıyla tutuklu sanığı tahliyesine karar verildi.

“Somut ve inandırıcı herhangi bir delil bulunmadığından beraat kararı verildi”

Eskişehir 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, maktul Zerin Kılınç’ı öldürdüğü somut deliller ile kanıtlanamadığı için serbest bırakılan Yılmaz S. hakkında gerekçeli karar açıklandı. Açıklanan gerekçeli kararda, “Sanığın ölenle birlikte olduğu fakat evlenmek gibi bir iradesi olmadığı, ölenin ise sanıkla evlenmek istediği hatta çevresine onu eşi olarak tanıttığı, ailesinden annesine de onunla evlenmek istediğini söylediği, fakat dosyaya sunulan sanığa ait olduğu anlaşılan sosyal medya yazışmalarından da anlaşıldığı üzere sanığın ölenle aralarında olan ilişkiyi evlenme yoluna götürecek kadar ciddi bulmadığı, bu nedenle ölen de sanığın kendisini terk edeceği konusunda ciddi bir korku ve endişeli olduğu göz önünde bulundurularak, sanığın öleni ittiği, intihara teşvik ettiğine dair dosya somut herhangi bir delil bulunmadığı tanık beyanları, olay yeri inceleme raporları, ölenin otopsisinde elde edilen veriler nazara alındığında ölenin intihar amaçlı olarak pencereye çıktığı önce bir bacağını sonra diğer bacağını pencereden dışarıya çekerek kendisini boşluğa bıraktığı tüm dosyada sanığın öleni öldürmek kastıyla pencereden ittiği veya attığı yahut intiharına teşvik ettiğine dair her türlü şüpheden uzak kesin somut ve inandırıcı herhangi bir delil bulunmadığından, sanığın suçu sabit görülmediğinden beraatine karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.