Site Rengi

DOLAR 32,4870
EURO 34,8175
ALTIN 2.473,54
BIST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 21°C

Zeytinburnu İzci Evi Kurdele Kesim Töreni

Zeytinburnu İzci Evi Kurdele Kesim Töreni
05.07.2022
A+
A-

Prof. Dr. Nabi Avcı, Zeytinburnu Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak gençlerin ve çocukların hizmetine açılan “Zeytinburnu İzci Evi”nin kurdele kesim törenine katıldı.

Açılışta Millî Eğitim, Kültür ve Turizm Eski Bakanı Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, AK Parti Genel Başkan Vekili Yardımcısı Hasan Turan, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Zeytinburnu İlçe Millî Eğitim Müdürü Ali Yeşilyurt, İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Subaşı, kurum müdürleri, sivil toplum dernekleri, veliler ve öğrenciler yer aldı.

Nabi Avcı konuşmasında,

Zeytinburnu’na hep böyle güzel vesilelerle gelmekten dolayı, böyle güzel hizmetlerin ve ilklerin açılışlarında bulunmak fırsatı verdiklerinden ötürü Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’a ve ekibine teşekkür etti.

Avcı, konuşmasında “Zeytinburnu deyince benim aklıma hemen Ömer Arısoy geliyor, Zeytinburnu’na yapılan bunca güzel hizmetler, faaliyetler geliyor. Ben Zeytinburnu’nda oturmuyorum; ama Zeytinburnu’nun pek çok güzel faaliyetinden, yayınlarından, panellerinden, sempozyumlarından, böyle güzel tesislerinden zaman zaman istifade etmek için sık sık buraya geliyorum.  Onun için emeği geçen herkese ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Avcı, “Zeytinburnu Belediyesi’nin sadece sosyal belediyecilik değil aynı zamanda kültürel belediyecilik de yaptığını söyledi. Konuşmasının devamında Avcı, burada sadece İzci Evi’nin değil, bundan önce gerçekleştirilen pek çok tesis ve faaliyetin de bütün belediyelerimize örnek olması gerektiğini ifade etti.

Konuşmasında genç izcilere de tavsiyelerde bulunan Avcı; “Zeytinburnu Belediyesi’nin çok güzel defterleri var, bir de silgili kurşun kalemleri var.  O defter ve kalemlerden bütün genç izci kardeşlerimize özellikle Günlük tutmaları için verecekler diye biliyorum. Siz de, lütfen her gün, bir cümle de olsa, Günlüğünüze bir şeyler yazın.  Daha sonra, inşallah ileri yaşlara geldiğinizde o defterleri açıp bu yaşadığınız güzel günleri bir kere daha hatırlamanıza vesile olacak bir günlüğünüz olsun.  Defterler hazır, kalemler hazır, tesisler hazır, etkinlikler de hazır… Size de onlara katılmak ve akşamları bir cümle olsun defterinize not etmek düşüyor” dedi.

Nabi Avcı konuşmasının sonunda, Kültür ve Turizm Bakanlığındaki Müsteşarlık ve Bakan Yardımcılığı görevleri döneminde gençlerimiz, çocuklarımız ve ülkemiz için yaptıklarından ötürü Ömer Arısoy’a teşekkür ederek, Türkiye İzcilik Federasyonu’na bu örneği diğer vilayetlerimizde de değişik örnekleriyle tekrarlamalarını tavsiye etti. Konuşmaların ardında bütün katılımcılar İle birlikte kurdele kesimi yapılarak, İzci Evi gezildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.