Site Rengi

DOLAR 32,5166
EURO 34,5622
ALTIN 2.491,61
BIST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Az Bulutlu
Eskişehir
27°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 22°C
Cum 14°C
Cts 19°C

Açık Oturum

16.01.2021
A+
A-

ES TV’de yayımlanan Eskişehir’in Nabzı’ adlı bir program varGündem değerlendiriliyor. Arif Anbar, Ali Baş; bazen de Kerem Akyıl eşlik ederek birlikte sunuyorlar. Her ne kadar entelektüel düzeyde olmasa da, analizlerinde detaylandırma olmasa da yerel TV’de yapılan ‘başarılı’ denilebilecek programlarından biri. Ali Baş da programcı mı, bilirkişi mi belli değil! Belli ki birçok konuda kulağına üflenenlerle idare ediyor veya kendisini gerçekten ombudsman sanıyor.

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak sözü var ya; ‘cuk’ diye oturuyor emekli gazeteciyeHocanın gözde yaverlerinden sayılır! Hocanın yurt dışı gezilerinde yanında görmek istediği ilk akla gelen isimlerden. Her telden konuşuluyor. Zeynel Abidin cümbüşü gibi.

Maksat reyting alabilmek!
AK Parti’den Orhan durmuş, CHP’den Nuray Akçasoy, ‘Açık Oturum’ programın müdavim katılımcılarından. Güncel konular, genel siyaset tartışma konu başlıkları… Nuray Akçasoy, Büyükerşen’in gözdelerinden. Sürekli meclis üyesi. İçinden geçen, milletvekili olabilmek ama ilk önce yapılması gerekenler belli. TV ekranlarından biraz tripli ahkâm kesmekle, Büyükerşen güzellemeleri ile bu işler olmuyor. Örgütsel çalışmalarda etkin olmak gerekir. CHP tabanında pek bilinirliği yok. Jale Nur Süllü çok daha biliniyor. Ama ne yazık ki, girdiği mahalle, delege seçimlerinde listesi kazanamamıştı.

Tıbbı deyimiyle entübe olmuştu
Mahalle delege seçimlerinin daha ilk raunda teknik nakavt olmuştu... Nuray Akçasoy’un da gözü yüksek yerdeydi. CHP’de en yüksek karar organı parti meclisi… Üst yönetim kadroları buradan seçiliyor. Genel başkanın gözdeleriparti meclisinden seçiliyor. Milletvekili olabilme şansın yüksek oluyor. Ancak, buralara gelmek o kadar da kolay olmuyor. Çok birikimli olmanın yanında kurultay delegesi olabilmek, politik manevraları bilmek bu merdivenlerden çıkabilmek de çok önemli. Genel merkez lobiciliğini iyi kavramak lazım.

Öyle ‘aday yakınımdır’ kartvizitiyle parti meclisine girilemiyor. Örneğin Gaye Usluer bu başarıyı gösterebilmiş bir değerli isim. Her ne kadar 2018 milletvekili seçimlerinde listelerde göz ardı edilse bile ilk sıralardan milletvekili potansiyel adaylarından biri olacağı unutulmamalı. Genel merkezde son günlerde adı en çok dillendirilen isimlerden biri… Ankara kulislerinin yanı sıra bilim kadını, akademisyen titriyle her kesimin yakından izlediği bir isim olarak karşımıza çıkmakta
****
Nuray Akçasoy belli ki politikayı çok seviyor. Ama kişilere endeksli bir politika rotası bir yerde stop eder. Üç günde unutulur gider. Kimler unutulmadı ki!
Bu belli.
Büyükerşen, her zaman onu kollamış, kontenjanından hep meclis üyesi yapagelmiştir. Yetmemiş, kent konseyi başkanı yapmış. Yılmaz hocadan sonra böyle bir şans bulabilir mi bilmiyorum?
Şunu çok iyi biliyorum: Yılmaz hocanın sayesinde bir yere gelenler var. Gelmek isteyenler var. Gelemeyenler var.
Gelemeyenler; aptallıklarından hocaya eyvallah etmeyenler!
Tepebaşı Belediyesi’nin satmadığı arazi, arsa kalmadı… Sanki benden sonrası tufan.
*****
AK Parti’nin hem bütçede hem de denetim komisyonunda görev yapan meclis üyesi var: Orhan Durmuş.

Her ne kadar Burhan Sakallı, listede yer almaması için tavır koysa da İl Başkanı Zihni Çalışkanın desteği ile sıralamada önlerde yer almış biri… Çalışkan’ın ekibinden… İstikbal vaat ediyorArkadaşları disiplinli, çalışkan olarak değerlendiriyorlar. Parti içinde pek polemiklere girmiyor. Dinlemeyi seviyor. Taleplere cevap vermeye çalışıyor. Bütün evrakları titizlikle okuyor, değerlendiriyor. Bu çalışmalar elbette boşa değil… ES TV’ye çıkması da öyle. 2024‘e ciddi bir hazırlıkları var. Niyetinde Tepebaşı Belediye Başkan adayı olabilmek… Bunu yakın çevresi biliyor, saklamıyor. Onun için çizdiği strateji, tanınırlığını ve popülaritesini arttırmak. Bunu da akıllıca yapıyor. Ekranlarda gösterdiği performans fena değil. Belli ki, konulara çalışıp geliyor. Eksikliği yok değil… Nuray Akçasoy’un sürekli iki de bir sözünü kesip konuşması, Orhan Durmuş’a önemli puan kazandırıyor. Kamuoyunda kibar beyefendi’ algısı oluşturuyor… İşte burada ona ‘dur’ diyorlarTepebaşı’nın sahipleri biziz, buraları bizden sorulur. Tapulu arsamıza gecekondu kondurtmayız!
Ahmet Sivri, İbrahim Kaynarca, İbrahim Poyraz potansiyel aday adayları…
CHP’den de Jale Nur Süllü, Nuray Akçasoy, Hasan Ünal, Fuat Gürcüoğlu şimdilik adaylık eksersizi yapanlardan. Kim olur, şimdiden falcılık yapmaya gerek yok! Bir bakmışsın sürprizler olabilir.

Demirel’in çok bilinen bir sözü var: “Siyasette 24 saat çok uzun bir zamandır.”
*****
Tepebaşı meclis üyelerinde bir iletişim sorunu var!
İlçe başkanı belediye meclislerinde doğal grup başkanıdır. Meclis üyelerini toplar, aylık toplantı öncesi gündem maddelerini görüşürler ve ne yapılması gerektiği konusunda karara bağlarlar. Ama gel gör ki işler böyle olmuyor.

Hakan Çizmelioğlu genç, eğitimli, atak biri. Koşturup duruyor. Gurubuna güveniyor. Derken Aşağı Söğütönü Mahallesi’nin bölünmesi ve yeni kurulacak mahalleye ‘Yaşamkent’ adının verilmesi gündeme geliyor.
Mahalleli bu isme tepki gösteriyor. Neden bizim de fikrimiz alınmadı. Faturayı AK Parti’ye kesiyor. İlçe başkanı Aşağı Söğütönü sakinlerini dinliyor, onlara hak veriyor. Ama! “Eee ne yapalım; sizlerin oy verdiği, bizim de meclis üyesi olarak listelere koyduğumuz meclis üyeleri uyumuşlar.” diyemiyor. *****
İlçe başkanı, gündeme getirilen konulardan haberdar edilmiyor!
Mecliste yapılan oylamada oy birliği ile geçiyor. Tepebaşı AK Parti İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlunun haberi yok. Genç yaşta tansiyon derdi ile boğuşuyor. Politika böyle bir şey… Haberi olunca meclis üyelerinden bazılarına danışıyor; ‘Böyle olmaz’ diyor.
İsim buram buram propaganda kokuyor. Neden? Benim fikrimi de almadınız diye sitemde bulunuyor. İl başkanıyla da arası iyi değil.
Ne yapsın!
Konuyu kaymakam ile görüşüyorlar.
Kaymakam ne yapsın; olan olmuş. Oy birliği ile geçen bir konu.
Tepebaşı Belediye Başkanı aradan gol atmış AK Partili meclis üyelerine.
İşin doğrusu şu:
Tepebaşı’nda, Şirintepe, Batıkent, Çamlıca, Yeşiltepe gibi mahalleler nüfus olarak çok büyüdü. Bölünmeleri gerekir. Şimdiye kadar ne valilik ne de kaymakamlık böyle çalışmalar yapmış…
Bu iş biraz teknik bir konu.
Ana güzergâhların yeniden tespit edilip düzenlenmesi gerekir. Hizmette etkinliğin kalitesini arttırmak isteniyorsa bu çalışmalar belediye, vilayet ve kaymakamlık tarafından ortaklaşa kurulacak bir komisyonla ele alınmalı ve makul bir sürede sonuçlandırılmalı. Böylelikle politik amaçlı yapılan bölünme ve isim vermelerin önüne geçilmiş olur. *****
Belki hazineye katkısı olur
Hisse senetleriBİST’te bir anda fırlamış, yatırımcısına ciddi kazançlar sağlamıştı. Şimdi daha iyi anlaşılsın diye yazıyorum: İl başkanı kim olursa olsun, kesinlikle milletvekilliği seçimlerinde aday gösterilmeyecek!

Bakalım temayülden kim çıkacak? Görevi üstlenecek olanın işi çok zor… 2023’de yapılacak seçimlerde kesinlikle aday olamayacak… İl başkanlığını içlerinden geçiren varsa; bu kez bu altın kural işletilecek. İkincisi, mevcut milletvekillerinden hiçbiri aday gösterilmeyecek2023’de performansı yüksek, temsil kabiliyeti olan ve dinamik yaş gurubundan listeler hazırlanacak… Unutmadan söyleyelim:
En az iki kadın aday listelerde yer alacak
Genel merkez karar verecek.
Bekleyip göreceğiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.