Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 20°C

AK Parti Eskişehir Teşkilatında Hareketliliğin Sebepleri

03.06.2023
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinin İkinci tur da sonuçlanması ve Recep Tayyip Erdoğan’ın Yeniden güven tazeleyerek görevine devam etmesinin ardından Eskişehir Siyasetinde Özellikle AK Parti Eskişehir Teşkilatında hareketli günler yaşandı.

Aslında rutin bir Görev değişimi “Algı Sanatı ustaları” tarafından Ulusal Basına taşınmaya çalışıldı.Bunu yapmaya çalışanlarda Özel Bir Projeyle Şehrimize gönderilmiş ve hemen hemen tamamı Dersim’li olan Gazeteci (!) arkadaşlar tarafından yapılagelmektedir. Eskişehir ile aslında hiç bir bağı olmamasına rağmen monte edilmiş ve her biri de Marjinal Sol tandanslı  Gazetelerin Eskişehir temsilcisi hüviyetindeki bu arkadaşlar AK Parti Eskişehir Teşkilatında bir problem olmuş gibi bunu Türkiye Gündemine taşımaya gayret ettiler ama başaramadılar.         Peki neymiş konu edilen olay…AK Parti İl Yürütme kurulunda bazı arkadaşların iş Yoğunluğu, Sağlık sorunları ve Ailevi Sebeplerden dolayı görevlerinden ayrılması....Metin Tezişci,Seval Güler,Emre Karaer,Metin Çekiç Hasan Hüseyin Burgaz,Alperen Teker. . 2018 den bu yana İl Yönetimlerinde bulunmuş isimler…. Hepsi bireysel olarak aldıkları kararı ayrı ayrı İl Başkanı Süleyman Reyhan’la istişare edip dostane bir şekilde görevlerinden ayrılmışlar ve yerine de 50 kişilik İl Yönetim Kurulu Üyeleri arasından arkadaşlar getirilmiş Yedek Yönetim listesinden de boşluklar tamamlanmış. Yukarıda da yazdığım gibi rutin bir görev değişikliği……. Deniliyor ki AK Parti Eskişehir Teşkilatında kazan kaynıyor, Yok efendim yönetim düşecekmiş, İl Başkanı’ na bir tepki olarak istifa etmişler, Milletvekilleriyle anlaşamamışlar gibi senaryolar uyduruldu.

Hatta Önceki İl Başkanı Zihni Çalışkan’la görüşüp İstifa etmişler gibi hezeyanlar, Zihni Çalışkan’ın böyle bir girişimi olamayacağı gibi birçoğunu da Siyasete sokan zaten kendisi değildi. Seçim döneminde İl Başkanı Süleyman Reyhan ile de gayet yakın bir şekilde ve diyalog halinde çalışmıştı bu isimler….

Bu Siyasette olağan bir haldir. AK Parti kişilere Odaklı değil  Millete hizmet odaklı bir Siyasi Oluşumdur.

Kaldı ki Sayın Cumhurbaşkanı bugün belki de tüm Bakanları değiştirecek bunu bilemeyiz ve şuan kabineyi hazırlıyor.

Yani Eskişehir Teşkilatında üç beş arkadaşın gidip yerine başka arkadaşların gelmesi sıradan ve olağan bir hadisedir. Yerel Seçimler öncesi kan tazeliğinden başka bir manası da yoktur.Bir de AK Parti’li yim deyip Sosyal medyada bilip bilmeden herşeyi yazan, Aklınca ayar vermeye kalkan zümreler türedi, Onları da dava bilinci ile hareket etmeye davet etmek gerekir diye düşünüyorum.

AK Parti Eskişehir Teşkilatı İlçe Yönetimleri ve Mahalle Başkanlarıyla beraber  Ülkemizde şuan oluşan Güven ve İstikrar tablosunu iyi okuyup Yerel seçimler öncesinde çalışma hızını artırarak Gayreti ve hummalı bir çalışma temposuna hazır diye düşünüyorum

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.