Site Rengi

DOLAR 32,5385
EURO 34,8782
ALTIN 2.431,80
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 31°C
Az Bulutlu
Eskişehir
31°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 21°C
Cum 26°C
Cts 27°C

AK Parti Seçim Kaybetmeye Mahkum

26.08.2021
A+
A-

AK Partililer ne yazık ki matematiksel veriler üzerinde değerlendirmeler yapılmasını nedense hiç sevmiyorlar!
Şabloncu bir bakış açısına sahipler ve her şeyi “REİS bilir “modu” nda yürütmek istiyorlar?
Neden kazanamıyor?
Yıllar önce yazdığımızda, o günkü AK Partililer çok kızmıştı.

Çok basit. AKILLI stratejileri ve taktikseleylemleri yok. Biz her şeyi biliriz, yaparız havasındalar. Nasıl olsa, millet bize oy veriyor anlayışındalar.

2018’ de AK Parti böyle giderse seçimleri kaybeder başlıklı yazımda değinmiştim. Bana nereden biliyorsun sen “müneccim misin demişlerdi!

Hayır! Değilim. Sadece, “fotoğrafı doğru okuyorum.

Bir daha yazmayacağım.

Böyle giderse nasıl olsa!  CHP’ Tepebaşında hiçbir şey yapmadan kazanıyor.

Sadece Tepebaşında hayat var yazısı ile seçimler kazanılıyor.

Neden? Kafa yorayım ki! Böyle Belediye Meclis üyeleri olduktan sonra.                    36 gündem maddesi 10 dakikada bitiriliyorsa!

Elbet çıkar işin aslı, vakti geldiğinde…

Velâkin Politikada daha çok kazan kaynatılır...

Ey! AK Parti. Gönül belediyeciliğine devam. Durmak yok, kaybetmeye devam!

Şimdi, 2023 de kim aday gösterilmeli kavgası başlamış bile. Tanıdığım AKP li dostların çok büyük bir çoğunluğunu açıkça söylüyorlar.

Yeni yüzler.

Kim olmalı sorusunu sorduğumuzda hık mık..Ama kim olmamalı sorusunun cevabı kesin. Mevcut milletvekilleri ile daha önce milletvekilliği yapmış olanları görmek istemiyorlar.

İlk dört de parti için koşturmuş, seçmende karşılığı olan ve teşkilatın tabanında sevilen ve güven veren isimler ön plana çıkıyor.

MKYK olan Burhan Sakallı’ ya gözler çevrilmiş durumda. Zira AK Partide gönlünde milletvekilliğini geçinenler şunu çok iyi biliyorlar.

Burhan sakallıya soracaklar. Onun görüşlerine başvuracaklar. Tercihleri ise, Eskişehir’in kaderini belirleyecek.

1. Sıra Ankara’dan gelebilir. 2.sırada teşkilat, üçüncü sırada teşkilat kadın aday,  teşkilat,4. Sırada teşkilat aday.5 sırada kadın aday. Diğer ikisi dolgu malzemesi.
2. Vitrinde kimler, hangi adaylar öne çıkacak?

Kulislerde, Burhan Sakallı, Hasan Tuç, Dündar Ünlü, Zihni çalışkan, Hakan Çizmelioğlu, Volkan Doğan, Pınar Turhanoğlu Gücüyener, Mustafa Birsen kulislerde konuşulan isimlerin başında geliyor.

Bütün mesele seçimlere giderken seçim organizasyonu ortak akılla mı yönetilecek, yoksa saldım çayıra Mevla’m kayıra mı denilecek. ?

Eğe böyle olursa AK partide birçok komplikasyona neden olur. Sonuç zaten bellidir.

Hezimet..

****

Hatırıma Ülker Can ve Türkan Polatoğlu rekabeti gelmişti. Türkan Polatoğlu eğilim yoklamasından 3. Çıkmasına rağmen listede seçilecek yere konulmamıştı.3..sıraya Ülker Can konuluvermişti. Ülker Can’ın arkasında o zamanlar Salih Koca vardı..

Salih koca o günlerde parti içinde etkindi çünkü arkasında birlik vakfı vardı.

AK Parti genel merkezinden ziyade Külliyede arayışlarını sürdürüyorlar. Önümüzdeki dönem var olma meselesi haline gelecektir. Parti içinde sertleşme dozları artacaktır..

Çünkü hem milletvekili, hem de Başkan seçimleri aynı anda gerçekleştirilecektir.

Şimdiye kadar henüz anayasa değişikleri onuşunda bilgi sahibi değiliz. İşin ilginç tarafı MHP tarafından hazırlanan değişiklik önerilerinin MHP milletvekilleri de bilmiyor.

Siyasi partiler kanununda ne gibi değişikler yapılacak bilinmiyor. Seçim kanunlarındaki değişikliklerin ne olacağı bilinmiyor.

Seçilme barajının ne olacağı bilinmiyor!

Hani bu sistemde her an değişik sürprizler olabilir. Ancak en demokratik seçim sistemi “dar bölge seçim” sistemidir. Her kes seçim bölgesinde gider çalışır seçilir. Çünkü bu sistemde milletvekillerini seçmen seçer.

***

AK Parti içinde demokrasi falan olmayacağını onlarda öğrenmişler.

Tek adam yönetimini onlarda içselleştirmişler.

AK partide böylede CHP de durum farklımı?

Hayır.

Orada da genel merkez belirleyici. Ancak, Kemal Kılıçdaroğlu’ nun Büyükerşen’in fikrini almadan aday belirlemesi söz konusu olamaz.

Peki, ne olacak o zaman?

Sorusunu herkes merak ediyor.

Zira 7 milletvekilinden ancak iki’ sini alabildiler. Parti içinde üstü örtülü bir savaş var. Kazım KURT tek adamlığını örgütte benimsetmiş. Yani Kazım KURT’ ta belirleyici olacak.

Zira elindeki oyun kartları güçlü.

Sokağın sesine kulak vermeyen genel merkez burada genel seçimlerde mağlup olmuş durumda.

Yerel seçimlerde durum çok farklı..

Tartışmasız Lider Büyükerşen.

Nede olsa Eskişehir’in anahtarı şimdilik onda emanet.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.