Site Rengi

DOLAR 32,3190
EURO 35,0421
ALTIN 2.282,74
BIST 8.981,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Parçalı Bulutlu
Eskişehir
22°C
Parçalı Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 27°C

DEVA’da Kazan Erken Kaynamaya Başladı

11.06.2021
A+
A-

(Dünden devam)

Bursa! da öyle. Eskişehir’ de öyle. Kurulan teşkilatlarda kazan kaynıyor…
Herkes gardını almış, “
aport”  ta bekliyor..
Keza, Eskişehir il ve Odunpazarı, Tepebaşı ilçelerinin yönetimlerinde böyle değerlendirebiliriz.
Ama gerçek öyle değil.
Sanal bir gerçeklik var..

Politika yapıcıları siyaseti bilmiyorlar. Üretmiyorlar. Sadece “nam” olsun diye çarşıya çıkıyor, esnafı ziyaret ettik görüntüsü vermek, selfie çektirmek için çalışıyor numaralarına yatıyorlar..

İşte o zaman bütün yük Ali Babacan’a kalıyor. TV lere çıktığı zaman meltem rüzgârı estirse de öyle arzu edilen çıkışı yaptığı söylenemez.

Daha dün! Türkiye’nin “DEVASI” olacak iddiası ile yola çıkanlar ümitlerini yavaş yavaş yitirmeye başlıyorlar. Bunları anlatıyorlar. Ne olacak bizim halimiz hocam diyeni mi ararsınız, para yok tura yok  böyle particilik nasıl olacak?  Ne kirayı ödeyebildik, ne de diğer borçları diyenimi ararsınız..

Birbirlerinin kuyularını kazmaya başlıyorlar. Sağlıklı üye yapılanması olmadığından, Bayat pazarı anlayışı ile hızlandırılmış Kongreler yapıldığından kongrelerden seçilen yönetimlerde toplantılara katılmıyorlar.

PARTİ YÖNETİMLERİNDEKİ “İMAJ” HİÇ AÇICI DEĞİL..

DEVA’ nın Bursa’daki, Eskişehir’deki, İstanbul’daki imajı iç açıcı değil. Mesela Bursa’da 50 kişilik yönetimlerde sadece altısı Bursalı. Diğerleri doğu veya güneydoğu ağırlıklı.

İstanbul karmakarışık. AK Partideki yapısal hastalıklar buraya da nüksetmiş..

 “DEVA” genel merkezi işin içinden çıkamayınca İstanbul il yönetim kurulunu görevden alıveriyor.

ESKİŞEHİR MUTASYONLU COVİD 26 OLMUŞ DURUMDA..

DEVA PARTİSİNİN kurucularına baktım. Bir Eskişehirli isim kurucu üye listesinde yok. Koskoca büyükşehir olmuş, Türkiyenin batıya açılan en önemli yüzü  olarak değerlendirdiğimiz çağdaş Eskişehir’ li yok..

DEVA demek ki, Eskişehir’i pek önemsememiş… Durum bunu gösteriyor!

DEVA, İsmail Haşim Ateş’i çok büyük umutlarla İl başkanı olarak atamışlardı. Genel merkez yöneticileri, Ateş’ten umduğunu bulamamış olacak ki, yeni arayışlar peşinde.

Çok sorun var Eskişehir’de diyorlar. Her gün her gün vallahi bıktırıyorlar insanı.
Genel merkezden gelen-giden eksik olmuyor.

Genel merkezden yetkili olarak gidip gelen koordinatörler durumu tespit etmişler raporlamışlar.

Raporlar, Sadullah Ergin’in önünde. İlçe örgütlenmeleri yok gibi. İsimlerin hepsi kâğıt üzerinde kalmaya mahkûm. Yani, adı var kendisi yok misali.

Kısacası, bu iş böyle gitmez! Diyorlar. Diyenlerde, yanındaki kurucu isimler…

İl yönetiminde ve Odunpazarı ve Tepebaşı ilçe Yönetimleri de inceldiği yerden kopsun diyenler seslerini yükseltmeye başlamışlar bile.

Genel merkezden gelenler, gidenler durumu kendi bakış açısı ile İdris Şahin’e, Sadullah Ergin’e anlatmışlar.

Anlatmışlarda ne olmuş. Onlarda acemi. Yapabilecekleri fazlaca da bir şey yok. Şimdiye kadar sorunlar kilimin altına süpürülmüş..

Genel koordinatör Merve Mollamehmetoğlutarafları dinlediğinde, işin içinden çıkılamaz durumda olduğu tespitini yapmış zaten.

DEVA NE OLACAK?

Bu atama yönetimin oluşmasında, Sadullah Ergin tarafından iki isim görevlendirilmişti. Mehmet Sanver ve de  “metal yorgunluğu” gerekçesiyle 2017’de Balıkesir Belediye Başkanlık görevini bırakmak zorunda kalan Ahmet Edip Uğur.

Mahfuz Güler’in de kulis çalışmaları ve referansı ile Haşim Ateş İL başkanlığına atanmıştı.

Burada bir not düşeyim. Mahfuz Güler,1999-2007 yılları arasında, Bingöl milletvekilliği yapmış, kardeşi Masum Güler’ de İsmail Haşim Ateş İn yönetim kurulunda yer alan bir isim.

Kulislerde söylenenlere göre, emekli General “Mehmet Şanver Eskişehir’deki atama için yaptıkları değerlendirmeler konusunda düşüncelerini söylerken, galiba Haşim Ateş’inatamasında aceleye geldiğinden,hata yaptık”diyormuş!

KAYNAMALARIN SORUMLUSUNDAKİ HEDEF KİM?

Eskişehir’deki parti içindeki kaynamaların sorumlusu olarak Tepebaşı İlçe başkanı olarak! Ebru Emre gösteriliyormuş. Hatta, Cihan YILDIRIM atmış olduğu bir twitter’ın de Novigazyonlu olarak adres bile göstermiş.

Tepebaşı ilçe başkanı Ebru Emre

Cihan Yıldırım, Haşim Ateş İn “kankası” oldu artık diyorlar!                                                  

Ara sıra yanına gidiyormuş.. Haşim Ateş, Eskişehir Net Youtube kanalında yayına da katılmıştı. İyi niyetle “Politik Mentörlüğü” nü üstlenmiş durumda. Kendi ekibinden olan Merve Akman’da DEVA il yönetiminde yer almış.

Bir rivayete göre de, Merve Akman partiden istifa etmiş. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılık siyasi partiler sicil kayıtlarında DEVA üyesi olarak görülmediği iddia ediliyor. Ama partinin yönetim toplantılarına da katılıyormuş, istifa eden biri toplantılara nasıl katılır diyorlar?

Kaptıkaçtı yapılan il kongresinde 30 kişilik yönetim kurulu listede yer almıştı. Onlarda, Haşim Ateş’in yaptıklarından bu olumsuz gelişmelerden mutlu değiller. 

Özellikle Ateş’in kadın üyelere mobbinguygulaması tepkilere neden oluyor. Yönetim kurulu üyelerine “benim bildiğimi benim anlattıklarımı bana satmayın” eliniz cebinize gitsin artık. Bu çıkışları oldukça rahatsız etmeye başlamış. Bazı yönetim kurulu üyelerinin istifa dilekçeleri ceplerinde bekliyormuş. Kulislerde, RANA Besler’ in yönetimlerden ayrıldığı söyleniyor.

Ne olacak bu DEVA’ nın hali. Vallahi Fahri KESKİN daha iyi bilir? Ne de olsa büyük  tecrübe..

Kulis haberleri böyle.

BAŞSAĞLIĞI..

DEVA Partisi Mihalgazi İlçe Başkanı Yusuf Sakarya, hayatını kaybetmişti. İl ve ilçe örgütleri Başsağlığına gittiler. Ankara’dan başsağlığına Sadullah Ergin ve arkadaşları gelmişti. 

Sosyal medya hesaplarından baktım Ebru Emrede orada başsağlığına gitmiş. İl başkanı Haşim Ateş gitmiş. Bir kaç il yönetiminden insanlar davar!

Maşallah! Ebru Emre, Sadullah Ergin ile çekmiş olduğu fotoğrafları paylaşmış ta, paylaşmış. O paylaşır da, biz paylaşmaz mıyız diye, İl iletişim den sorumlu başkan yardımcısı Mustafa Keskin’ de DEVA otobüsün önünde poz vermişler. Otobüs Bursa üzerinden geliyormuş. Rica etmişler Eskişehir’e uğra, buralarda biraz görünelim. Öneriyi kırmamışlar gelmişler, Mihalgazi’de tur atmışlar.

Hatıra fotoğraflarını sosyal medyada paylaşmışlar. Bir gün olur bu fotoğrafla mazide kalır..

BAŞKAN AHMET ATAÇ’I ZİYARET..

Sonrasında Ebru Emre ilçe başkanı olarak Tepebaşı Belediye Başkanı ile görüşmüş. Siyasi gelişmeleri ve İsmail Haşim Ateş’ te muhakkakgündeme gelmiştir.

Zira, AHMET ATAÇ, İsmail’den hem yaşça çok büyüktür, hem de politikada çok bilinen ve tanınan belediyecilikte deneyimleri olan kimliktir. 

İsmail Haşim Ateş ile birlikte 18 Nisan 1999’da DSP’den seçilmişlerdir. Deyim yerindeyse Haşim Ateş’i çok yakından tanıyan bir isimdir.

Belki onu da konuşmuşlardır. Fakat, ilginç tarafı Ahmet Ataç’ın Ebru Emre’ye “NUTUK’ u hediye etmesidir. Bu jest çok anlamlıdır. İnşallah okur.

SOSYAL MEDYA POZ VERME MEKÂNI OLDU.

Zira çoğu sosyal medyada poz vermek için kullanıyor.

Sosyal medyayı kullanıyor. Ebru Emre’nin kimlerle poz vermeyeceğini çok iyi öğrenmesi lazım. Kendine biraz çeki düzen vermesi lazım.               

Öyle geçmişinde, borç batağında veya sicilinde şüpheler bulunduran insanlara teşkilatımıza hoş geldin dersen, yarın sana boş geldin derler. Deva gelecek partisinden kovulanların sığınacakları liman değil. Sonra ben ne yapayım diye! Güvendiklerini aramayacaksın, miyaklamayacaksın!

KONGREDE..

EBRU Emre bir baktım Eskişehirspor kongresine gelmiş. Yeterli çoğunluk sağlanamadığından kongre yapılamıyor. Binanın önünde duruyor. Kazım Kurt yanına almış Eskişehir hatırası pozu vermişler.

Böyle, böyle o da alışacak “poz” vermeye!..

POZOMETRİK “DEVA” NE YAPACAK?

DEVA şimdi bu durumda..

Ne olacağını da kimse bilmiyor! . Bu hafta içerisinde genel merkezden sanem Oktar, Merve Mollamehmetoğlu son bir kez gelecekler ve durumu kesinleştirecekler. Sadullah Ergin’ de bu sesi duymuş olabilir. İsmail Haşim Ateş “ben buranın horozuyum. Sadece ben öterim diyormuş”!…

Denizli’de uzak ama? Belki bu Horoz ötüşü Ankara’dan duyulur.  Şimdilik horozların ötüşühüzzam makamında  devam ediyor.

ALİ BABACAN’ ın DEVA’ sında kazankaynıyor!

Ya Ebru, Ya ben!

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.