Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 27°C
Sal 28°C

Belediye Meclisinde Neredeyse Yumruklar Konuşacaktı

01.06.2021
A+
A-

BELEDİYE MECLİSİNDE NEREDEYESE YUMRUKLAR KONUŞACAKTI.

1 Haziran 2021

Yer tepebaşı belediye meclisi salonu.

Haziran ayı toplantısının ilki..

Eskişehir’in Sanatı Art Contact İstanbul’da sergileniyor. Başkan  AHMET ATAÇ İstanbul’da, ART CONTACT çağdaş sanat fuarın da olduğuiçin yerine Belediye Başkan yardımcısı olan Erdoğan Aydoğmuş meclis başkan vekili olarak makama oturuyor.

Gündem okunuyor. kabul ediliyor..

Gündem dışı söz alan Turgut Doğandor gündem dışı söz alıyor ve Ayasofya Camii imanın Gazi Mustafa Kemal Atatürk hakkında söylediklerini eleştiren bir konuşma yapıyor.

İmamın söyledikleri ise tam bir deli saçması. Bir meczubun söyleyebileceği şeyler. Belli ki hiçbir tarih bilgisi yok. Biliyorsunuz Ayasofya’nın Danıştay kararı ile açılmış, kararı AK Parti hükümeti uygulamıştı..

MECLİSTE LÜZÜMSUZ BİR TARTIŞMA.

CHP Meclis Üyesi Hasan Hüseyin Bolat’ın, AK Parti grubu meclis üyelerine hakaret etmeleriyle iki parti meclis grubunda tartışma çıkıyor.

Turgut Doğandor İşi biraz şov a döküyor, ağız dalaşı yapılıyor. Erdoğan Aydoğmuş’un yapmayın arkadaşlar ikazı duyulmuyor bile..                                   Yumruk yumruğa ramak kala Hasan ÜNAL olaya kibarca CHP li meclis gurubuna müdahale ediyor.

Yapmayın beyler!.

Mustafa Birsen AK Partili belediye meclis üyeleri ile birlikte Melis’i terk ediyor. Araya giren CHP’ limeclis üyesi Hasan Ünal ortalığı yatıştırıyor.CHP’ li meclis üyeleri özür dileyeceklerdir. AK Partili meclis üyeleri Hasan Ünal’ı kırmamak için tekrar Meclis’e geliyor. Hasan Hüseyin Bolat Başkan Vk. li Erdoğan Aydoğmuş’ tan dan söz istiyor.

AK partililer özür dileneceğini umarak Hasan Hüseyin Bolat’ın “isteyen varsa dışarıda hesaplaşalım “demesi, hoş olmayan nobran tavırları  AK parti gurubunu, çok rahatsız ediyor ve AK Parti  Gurup başkan vekili Mustafa Birsen, CHP’ li meclis üyesinin bu tavrını protesto etmek için meclis salonunu terk ediyorlar.

MUSTAFA BİRSEN..

Burası Belediye Meclisi. Burada halkın belediye ile ilgili sorunları dile getirilir. Sıkıntıları anlatılır. Çözümler yasal sınırlar içinde yerine getirilmeye çaba gösterilir..

Ama burası, genel politika yapma mecraları değildir. Bizleri bağlayan yasalar var. Meclis uygulama yönetmeliği var. Burada görüşmelerin nasıl yapacaklarını usul ve esasları yazmaktadır. Bu hukuk kurallarına herkes uymak zorundadır..

Bir meczubun yaptıklarını elbette kabul etmek mümkün değildir. Söylediklerini onaylamak mümkün değil. Bunu aklı başında olan hiç kimse onaylamıyor. Bizim meclisi ilgilendiren bir konuda değildir.

Gerek Hasan Hüseyin Bolat’ın, gerek Turgut Doğandor arkadaşımızın yaptıklarını hoş görmek mümkün değil. Meclis te, gündem dışı da olsa böyle konuşma yapılmaz, yetkimizde değil. Belediye Meclisi genel politika yapma yeri değildir. Eğer bir demeç verilecekse veya protesto edilecekse, bunları Partilerin genel merkez üst yönetimleri, TBMM’ si üyeleri veya il başkanlıkları tarafından yapılır. Zaten yapılmaktadırlar. Belediye meclis üyelerinin görevi ve yasal sorumluluk alanı bellidir. Bunun dışına çıkılıyorsa orada sorun var demektir.

Diyerek, tecrübesini konuşturuyor.

DOĞANDOR BASINDA GÜNDEME GELİNCE MUTLU OLUYORDUR HERHALDE..

Turgut Doğandor böyle benzer durumları fırsat bilip, ajitasyon yapan biri. Basında gündeme gelebilmek için sürekli böyle bir yol izliyor. Arkadaşları da bu durumdan rahatsız.

5393 SAYILI BELEDİYE KANUNU ve belediye meclis çalışma yönetmeliğinde esaslar ayrıntılı olarak belirtilmiş..

Belediye meclisi çalışma yönetmeliğinde, üyeninnasıl söz alacağı görüşmelerin nasıl yapılacağı usul ve esasları açıkça belirtilmiş..

12 maddesinde, Meclis başkanı, meclis çalışmalarında düzeni sağlamakla yükümlüdür. Meclis görüşmeleri sırasında söz alan üyenin konu dışına çıkması, kişiliğe dokunur söz söylemesi, diğer üyelerin hatibin sözünü kesmesi ve meclisin düzenini bozacak davranışta bulunması yasaktır. Buna aykırı davranan üyeler, başkan tarafından uyarılır, buna rağmen davranışlarında ısrar eden üye başkanın talimatıyla görevliler tarafından meclisten çıkarılır.

Meclis görüşmeleri sırasında sükûnetin bozulması durumunda başkan tarafından ilgililere ihtarda bulunulur. Görüşmelere devam edilemeyeceğinin anlaşılması halinde başkan oturuma ara verebileceği gibi görüşmeleri bir sonraki birleşime erteleyebilir.

Madde böyle diyor.

 

Anlaşılan; Meclis Başkanı Vk. demek bu konuda biraz aciz kalmış. Zamanında gerekli müdahaleyi yapsa böyle sonuçlar olmayacak.Erdoğan Aydoğmuş böle durumlardan da çok rahatsız olur.

HANİ HUKUK DİYENLER NEDEN YASALARA UYMUYORLAR?

CHP liler sürekli hak ve hukuktan bahsederler. AK Partiyi hukuka uymamakla eleştirirler. Kendilerinin yaptıkları hukuka uygun mu? Bu soruyu kendilerine sormaları gerekmez mi?

Elbette gerekir. CHP’ li meclis üyelerinin bu tutarsız davranışları gözlerden kaçmıyor. Sonuçta yaptıkları halkın göz önünde oluyor.

USÜL FALAN TAKAN YOK..

Hâlbuki belediye meclislerinde gündem dışı söz alma usulü vardır ve nasıl söz alınacağı Meclis çalışma yönetmeliğinde bellidir. TurgutDoğandorun bunu bilmemesi söz konusu olamaz.

Kaç dönemdir belediye meclis üyeliği yapmaktadır.

Gündem dışı söz almak aslında muhalefetin öncelikli hakkıdır ve belediye çalışmalarının eksiklikleri dile getirilir ve yönetimin bu konuda ilgilenmesi sağlanır..

Ama öyle olmuyor Belediye meclis görev ve yetkilerin dışına çıkarak siyasi partinin il ve ilçe başkanlarının yetkisinde olan politik demeç verme yetkilerini Turgut Doğandor şov amaçlı yapmak istiyor. Bunu sürekli yapıyor. Alışkanlık haline gelmiş..

Anlıyorum ben..

Belediye meclis üyesi sıfatı varken, gündeme geleyim. Kardeşim gelemezsin. Bunu bil. Senoraya getirenler senin arkanda durmuyor.

Gençsin, önün açık. Kendi önünü tıkama. Politikada neler olur neler?

Siyaseti öyle yapma. Sen terbiyeli bir insansın.. Politika yapıyorsun akıllı ol..

Hasan Hüseyin Canpolat. Sende diline dikkat et kardeşim. Birileri başka bir şeylerini, araştırır altında kalırsın. Tombaladan zaten meclis üyeliğini kaç dönemdir yapıyorsun. Yaptığın her olumsuz hareket AK Partiye yarar. Haksız aldığın maaşları gün olur zimmet olarakçıkartıverirler.

Başlarsın sonra miyaklamaya..

Kamuoyunun bilinmediğini sakın sanma. Gün gelir keser döner, sap döner bir gün olur hesap döner..

AHMET ATAÇ MECLİS’E ÖZEN GÖSTER…

Başkan biraz meclise ve CHP li üyelere gerekli ayarı vermesi gerekiyor..

Ahmet Ataç’ın bu tip disiplinsizliklere meydan vermemesi lazım. Zannediyorum ki, İstanbul’dan geldikten sonra gurubuna gerekli ikazlar yapılacaktır.

Gurup başkanlarını toplayıp durum değerlendirmesi gereklidir. Demokratik tartışma kültürü meclislerde olmalıdır ama hiç kimse karşısındakini düşmanlaştırmamalıdır.

Çünkü aynı zamanda CHP’nin doğal gurup başkanıdır. Buna da yasal olarak hakkı da vardır.

Yoksa meclisteki böyle gelişmeler anlaşılmaz bir şekilde “politik kaos” haline getirilir ve böylesine gelişmeler meclisin feshine” kadar gidebilecek bir konu.

Buna bütün meclis üyelerin titizliği göstermesi gerekir diye düşünüyorum Çünkü bu şekilde birçok kez belediye meclislerin feshi kararıgerçekleşmiştir.

Bakın Danıştay içtihatlarına.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK BİZİM DEĞERİMİZ..

Cumhuriyeti’nin kurucusu MustafaKemal Atatürk’e alenen hakaret, küfür edenler binlercesi var.

Dinimize, diyanetimize de saldırılarda bulunanlar var..

Bunlar doğru şeyler değildir..

Kademeli normalleşmeye geçtik diye, ileri demokrasiye geçtik diye küfür serbest olamaz.

Bu durum değerlerimize saldırıdır.

Siz onlarla aynı seviyede olmamaya özen gösterin.

Aralarından böyle meczuplarda çıkar! Amaprotesto yolu bu değil. Bunların kınamasını üst yönetimler yapar. Çünkü onların siyasal sorumlukları var. Yapıyorlar da

Bunu öğrenin artık.

Belediyeler siyasi partilerin arka bahçesi, şovyapma yeri değil, halkın sorunlarını çözüm yeridir.

Sorunlarda Belediye ye geçen arsaları satmak değildir. Kişilere “özel imar rantları” yaratmakta değildir.

Halk sizden hizmet bekliyor.

Hadi bakalım. Öğrenin artık bunları.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.