Site Rengi

DOLAR 32,5196
EURO 34,9158
ALTIN 2.433,83
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 20°C
Çar 21°C
Per 19°C

SEYİTGAZİ’DE BİM’E NİYET, ÇİFTÇİYE KISMET

09.12.2022
A+
A-

Seyitgazi İlçesinde merkezde mülkiyeti  Belediye’ye ait binanın altında iki adet işyeri vardır. Seyitgazi Belediyesi Hasan Kalın döneminde bu iki işyerini ihale ile kiralıyor.Kiracılar Seyitgazi Ziraat Odası ve  Özel bir banka…Bu yılın ilk yarısında Banka kiraladığı mülkü boşaltıyor.Seyitgazi Belediyesi boş işyerini tekrar kiralamak için ihaleye çıkıyor. Ancak İddiaya göre CHP’li Belediye Başkanı Uğur Tepe’nin niyeti, isteği işyerinin BİM Mağazaları tarafından kiralanması.İhaleye çıkılmasının nedeni de yasal mecburiyet.

Kiralamanın başlangıç bedeli 8.500.TL olarak belirleniyor. Bu rakam Seyitgazi İlçesinde hiç bir mustecirin karşılayamacağı bir rakam.Bu kiralama bedelini sadece kurumsal firmaların ödeyebileceği aşikar.Kiralama ihalesine aynı binada ki Seyitgazi Ziraat Odası da katılma kararı alıyor. Odanın ihaleye katılmasının nedeni Tarım Kredi Kooperatiflerinin çiftçilerin ürünlerini direk tüketiciye ulaştırma gayesiyle hayata geçirdiği ” KOOPBAKKAL PROJESİ” Marketini açmak isteği. Bu proje ile çiftçi kendi ürettiği ürünleri aracısız olarak kendi odasının marketinde satacaktır.Çiftçi aracı simsarlardan kurtulurken, tüketicide aracının olmadığı ürünlere daha makul fiyatlara ulaşabilecektir. Seyitgazi Belediyesi tarafından belirlenen yüksek kira bedeline rağmen Oda Başkanı Erhan Erden çiftçiler ve yönetim kurulu adına ihaleye katılır.

ÇİFTÇİ BİM’E GEÇİT VERMİYOR

İhalenin diğer katılanı BİM Mağazalarıdır. BİM son fiyat olarak 17500 ₺ teklif eder ve çekilir. Seyitgazi Ziraat Odası Başkanı Erhan Erden’in 18.250.TL teklifi ihale komisyonu tarafından son teklif olarak kabul edilir.İhale sonucunda Seyitgazi Ziraat Odası Milyarlık BİM mağazalarını alt eder.İ

halenin tamamlanması için kanunen 15 gün içerisinde ita amiri olan Belediye Başkanı Uğur Tepe ihaleyi onaylaması gerekmektedir.Kanun keyfiyeti ita amirine bırakmıştır. Muhtemeldir ki ihale sonucunda Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe hayal kırıklığına uğrar. Niyet BİM’dir fakat ihaleyi alan Seyitgazi Çiftcisinin temsilcileridir.

CHP’li Başkan Uğur Tepe ihaleyi onaylamaz.Seyitgazi Ziraat Odasına gönderilen ihale iptal kararını tebliğ eden yazı ibretlik vesikası olarak saklanmalıdır.

İhale onayı 28 Kasımda Başkanın önüne gelir. 1 Aralık tarihinde Seyitgazi Özel Kalem Müdürlüğü, özel kalemini yürüttüğü Belediye Başkanına “Ek hizmet binası ihtiyacı doğdu” diye yazı yazar. Bunun üzerine Uğur Tepe’de ihaleyi iptal eder aynı gün iptal yazısı yazılır.

İhale iptal gerekçesinde Belediye Başkanı Özel Kalemin “Ek hizmet binası”nı talebinin iptalinin nedeni gösterilmesi çok komik.

Seyitgazi Ziraat Odasının kazandığı ihalenin onaya sunulduğu gün Başkanın özel kaleminin ek hizmet binası ihtiyacı doğuyor.

Bu Gerekçeye Sarayören’den , Sandıközüne, Çürüttüm’den Aksaklı’ya kadar Seyitgazi’nin hangi köyünün kahvehanesinde oturan vatandaşa sorsan güler geçer.

Bu komik gerekçeleri bir tarafa atın. Mevcut Belediye Başkanı Ziraat Odası Başkanını potansiyel rakip olarak mı görüyor.Yada Belediye  Başkanı’nın ‘”Üç Harfli Marketlere” özel bir ilgisi mi? var.Çünkü geçtiğimiz hafta 100 M2 lik A101 Marketin açıldığı gün sanki ilçeye büyük bir fabrika açılmış yüzlerce istihdam sağlamış gibi sabahın erken saatinde koşa koşa gitmesinin başka ne izahati olabilir bilemiyorum. Belediye Başkanının amacının ne olduğu açık. Seyitgazi Ziraat Odası bu işyerini 18250₺ gibi kirayı vermeyi neden göze alıyor. Aşağıda sunalım.

KOOP BAKKAL NEDİR? SEYİTGAZİ’ YE NE KAZANDIRIR !   

Bakkallardaki ürün çeşitliliğini Tarım Kredi Kooperatif Market güvencesi ile arttırmak ve sosyal sorumluluk kapsamında bakkalların düşük maliyetle müşteri yelpazesini genişletmek için başlatılmış olan “KOOPBAKKAL PROJESİ” ile Tarım Kredi Kooperatif Market, bünyesindeki dinamik çalışmalarına bir yenisi daha ekliyor. “KOOPBAKKAL PROJESİ” hayata geçirilecek ve ardından tüm Türkiye’de yaygınlaştırma çalışmalarına hız kesmeden devam edilecek. “KOOPBAKKAL PROJESİ” kapsamında bayilik verilmesi öngörülmektedir. Gelişmekte olan Tarım Kredi depo ve lojistik ağının uygun olduğu illerden beş büyükşehrimizde ortalama 100 adet ve diğer tüm şehirlerimizde ortalama 50 adet bakkalın da projeye dahil edilmesi ile “KOOPBAKKAL PROJESİ” 2023 yılı içerisinde toplamda 1000 adet noktaya ulaşmayı hedeflemektedir.
KOOPBAKKAL raflarında Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinde satılan yaklaşık 130 adet temel gıda maddesi yer alacak ve KOOPBAKKAL raflarında yer alan ürünlerin raf fiyatları Kooperatif Market raf fiyatları ile aynı raf fiyatından satışa sunulacaktır.
Proje başvuruları Kasım 2022’de elektronik ortamdan alınacaktır.
“KOOPBAKKAL PROJESİ” Projesine Başvuruda Bulunacak Bakkallarda Aranacak Şartlar:
Tek şubeli ve 75 ile 150 m2 arasında büyüklüğe sahip olması,
Bakkal geçmişinin en az 5 yıl olması,
Bakkal ruhsatının kendisi ya da eşinin üzerinde olması,
Bakkalda alkol satışının olmaması şartları aranacaktır.
Projeye dahil olmak isteyen fakat finansal desteğe ihtiyacı olan bakkallarımıza Halkbank tarafından uygun koşullarda kredi desteği sağlanacaktır.

İşte mevzu bu Ama CHP’li Seyitgazi Belediye Başkanı İlçe ye katma değer katacak,İstihdam sağlayacak, Üstüne üstlük Seyitgazi’nin Çiftçilerinin ürünlerinin direk tüketiciye daha ucuz Olarak sunulacağı ve Çiftçinin de kazanacağı bir sisteme karşı bir karar almış oldu

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.