Site Rengi

DOLAR 32,3698
EURO 34,9364
ALTIN 2.325,48
BIST 9.121,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 19°C

ESKİ ve Halk Sağlığı

03.09.2021
A+
A-
Hürriyet Gazetesinden İsmail Sarı, Boğaziçi Üniversitesi Su Yönetimi Uzmanı Dr. Akgün İlhan ve Çukurova Üniversitesin de plastik kirliliği ve etkileri üzerine de çalışmaları olan Doç. Dr. Sedat Gündoğdu ile Pet Şişe, damacana ve Cam şişe üzerine  “Güvenli su ” başlığı taşıyan roportaj yapmış.
Herkesin okumasını tavsiye ediyorum. Roportaj da can alıcı cümle  “Temiz su çekmenin, onu temiz bir ortamda doldurmanın ve tüketiciye ulaşana kadar temiz tutmanın bir maliyeti var. Firmalar bu maliyeti yükseltmemek için almaları gereken tedbirlere yeterli önemi vermiyorlar”.
                  DAMACANA !
Eskişehir’de Kalabak su kullanan bizler de Büyükşehir Belediyesine bağlı Kalabak Su dolum Tesislerinde dolumlanan damacanların  “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmeliğe” aykırı olarak kullanımı sonucu bilmediğimiz tehlikelerle karşı karşıya geldik.
Yönetmelik damacana kullanım süresini 5 yıl ile sınırlamışken 14 Yıllık damacanların kullanıldığı geçen yıl  ortaya çıkmıştı.
Bu rezalet direk “Halk Sağlığı” ile ilgili olmasına rağmen olay kapatıldı.
 
 Bravda da kalabak suyumuza sahip çıkalım lakırtısı eşliğinde Damacanaların  kullanıldığı tesislerin bağlı olduğu ESKİ Genel Müdürü istifa ettirildi.
Kanunla bu tesisleri 1.dereceden  denetlemekle yükümlü ve sorumlu Sağlık Müdürlüğüne bağlı Halk Sağlığı Başkanlığında ne oldu???
 Hiç bir şey….
Bu ağır ihmalle ilgili daire başkanı, şube müdürü bir iç soruşturmaya tabi tutuldumu….
 Hayır.. koskoca hayır
                        HALK SAĞLIĞI VE ULAŞILAMAYAN TELEFON!
Sıradan garib bir memur olsaydı anasını ağlatırlardı.Ananın adı, babanın adı…..
 Bu sorumlular hakkın da  bırakın tahkikatı ödül olarak  sözleşmeleri tazelenerek, görevlerine ballı maaşlara devam ediyorlar. Arkalarında sendika ağaları mı, yoksa muktedir.
 AK Parti milletvekilleri mi var kim varsa tebrik ediyorum.Büyük iş yaptınız.Tebrik ediyorum.
Eskişehir de ki içme suyumuzun denetlemekle yükümlü Sağlık Müdürlüğüne bağlı Halk Sağlığı  eline yüzüne bulaştırdığı bu iş yetmemiş.
Malum Ülkemiz bela bir salgınla mücade ederken  insanlar tedirgin ve kaygılı.
 Bu zamanlarda doğru  bilgi akışının önemi herkesin malumu.
Bilgi akışını organize etmesi gereken kurumda Sağlık Müdürlüğü.
 Müdürlük adına bu operasyonları da yöneten de  Halk Sağlığı Başkanlığı.Salgın hastalığa yakalananlara bir yazı ile 1 tane iletişim numarası vermişler.
Cumhurbaşkanına ulaşırsınız Halk Sağlığına bağlı 2308025 numaralı telefona  ölseniz, bitseniz  ulaşamazsınız.
İnsanlarla dalga mı geçiyorsunuz.
Bu nasıl bir lakaytlık ve sorumsuzluk.
Kamu yönetimin de seçilmişler, strateji ve planlamayı yapar.
 Atanmışlar da bunları  uygulamakla yükümlüdür.
7Damacana rezaleti ve daha doğru dürüst iletişim kanallarını işletemeyenlerin yani yükümlülüklerini yerine getirmeyen bürokratın faturasını da siyaset yani AK Parti mutlaka  ödeyecektir.Bir yere not edin.
Ak Parti adına işin dahi vahimi. Bu durumun, devleti yöneten partinin Eskişehir’de ki en üst düzey  temsilcileri olan Milletvekillerinin umrunda olmaması.
Reis Bey ve ona destek veren MHP ve Devlet beyin siyasi rakipleri ne CHP, ne İyi Parti , ne Hdp.
Bence Eskişehir de ki siyasi rakipleri AK Partinin Eskişehir milletvekilleri.
Bir Sayın Milletvekili Eskişehire Mars uzaklığında.Biz de ona güneş uzaklığındayız.
 Gölge etmesin, uzak dursun yeter. Diğer Sayın Milletvekilleri  hangi gezegendeler bilmiyorum. Bildiğim bizim dünyamızda olmadıkları. Bazen yerel basına piar için  gülerek poz veriyorlar.Neden ve neye güldüklerini bilmiyorum.
 . Ak Partinin kudretlileri Mars’ta ve başka gezegenler de  hayat yaşarken, Sazak Beyin Eskişehir de  gitmediği ilçe kalmışmıdır acaba…Veya kendisine ulaşmakta zorluk çeken.
Sazak Bey gibi kibirsiz, mütevazi Milletvekillerini gördükçe aklıma Milletvekili maaşını ve İstiklal Marşı için verilen para ödülünü reddeden rahmetli Mehmet Akif gelir.
Mehmet Akif’in günümüzün Türkçesine çevrilen nefis bir şiirinin  ruhumuza iyi geleceğini düşünüyorum.
Yüzünden utanma duygusu sıyrılıp inmiş. Öyle yüzsüzlük ki her yerde…
Ne çirkin yüzler örtermiş meğer bir incecik perde!
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.