Site Rengi

DOLAR 32,5104
EURO 34,9320
ALTIN 2.437,02
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 19°C

Rektör Çomaklı’dan ‘Tatil’ Uyarıları

Rektör Çomaklı’dan ‘Tatil’ Uyarıları
12.03.2020
A+
A-

Coronavirüs’e yönelik tedbir amaçlı üniversitelerin 16 Mart’tan itibaren tatil edilmesinin ardından Anadolu Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı’dan öğrencilere uyarı ve müjde geldi. Çomaklı sosyal paylaşım platformu Twitter’dan şu açıklamalarda bulundu:

”Üniversitelerde 16 Mart’tan itibaren üç hafta süreyle eğitime ara verilmiştir. Bu süreçte üniversitemizde konferans panel sergi toplantı çalıştay kongre vb etkinlikler düzenlenmeyecektir. Üç hafta sonra kaldığımız yerden devam etmek üzere iyi ve sağlıklı dinlenmeler dilerim 🇹🇷 🇹🇷🇹🇷“

”Eğitimden kaçış yok, vizelere çalışın”

Rektör Çomaklı, açıköğretim fakültesi öğrencileri için bir erteleme söz konusu olmadığını ise “Eğitimden kaçış yok” diyerek şu cümlelerle anlattı: “Açıköğretim sisteminde örgün öğrenimde olduğu gibi toplu olarak fiziki bir eğitim alma söz konusu olmadığı için eğitim amaçlı herhangi bir erteleme söz konusu değildir.Zaten evden ve uzaktan eğitim 😉 Eğitimden kaçış yok😊Hayırlı ve sağlıklı günler dilerim. Allah’a emanet olun🇹🇷 Açık öğretimden devam edenler vizelere çalışsın, normal süreç şimdilik devam ediyor Allah’ın izniyle 😉 ”

“Yemek paralarını ödemiş öğrenciler mağduriyet yaşamayacak”

Öğrencilerine yaptığı jestlerle her daim gönüllerini kazanmayı başaran Rektör Çomaklı, yemek paralarını ödemiş olanların mağdur edilmeyeceğini, tatil dönüşü yemek haklarının devam edeceğini söyledi. Çomaklı konuyla ilgili: ”Bu tatil süresince yemek parası ödemiş öğrencilerimiz mağduriyet yaşamayacak, döndüklerinde yemek hakları devam edecektir. Sizlerden tek isteğimiz devletin uyarıları doğrultusunda dikkat ederek sağlıklı bir şekilde kampüse dönmeniz ve bizi yalnız bırakmamanız. Şimdiden özledik❤️” paylaşımında bulundu. Öğrenciler, rektör Çomaklı’nın bu müjdesine kayıtsız kalamayarak teşekkür ettiler, müjdeyi memnûniyetle karşılayarak Çomaklı’yı etiketleyerek güzel yorumlarda bulundular.

“Yeni sınav tarihleri duyurulacak ama en önemlisi sağlığınıza dikkat edin”

Çomaklı, sınav tarihlerinin nasıl şekilleneceği konusunda sıkça sorulan sorulara ise şu cevabı verdi: “16 Mart’tan itibaren üç hafta tatil ilan edildiği için örgün öğretimin vize sınavları eğitimin başlayacağı tarihe göre planlanacak olup resmi sayfalardan duyurulacaktır.”

“Tatil diye evde yatmayın, kitap okuyun” Rektör Çomaklı, öğrencileri kitap okumaları konusunda uyardı. Paylaşımında: “Tatil diye evde yatmayın, kitap okuyun vizelere daha hazırlıklı girin. Ama daha önemlisi sağlığınıza dikkat edin” dedi.

Kütüphane, kulüpler, kantin ve öğrenci kullanım alanları kapalı…

Çomaklı son paylaşımında ise şu sözlere yer verdi: “Kütüphane, öğrenci kulüpleri, kantin ve benzeri öğrenci toplu kullanım alanları üç hafta boyunca sağlık uygulamaları tedbirleri gereği 16 Mart’tan itibaren kapalı tutulup dezenfekte işlemleri yapılacaktır. Kitap almışlar için bu sürede ceza uygulaması yapılmayacaktır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.