Site Rengi

DOLAR 32,3395
EURO 35,0953
ALTIN 2.240,55
BIST 8.900,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 9°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
9°C
Hafif Yağmurlu
Çar 9°C
Per 6°C
Cum 8°C
Cts 13°C

YİKOB Müdürünün Oğlu ve Siyasette Etik, Ahde Vefâ

18.10.2019
A+
A-

Mevlana Celaleddin-i Rumi: ‘Başkalarının ayıplarını örtmede gece gibi ol’ demiş. Bir hadis-i şerifte de İki Cihan Güneşi: iHer kim Müslüman kardeşinin meydana çıkmasını istemediği bir şeyini ortaya çıkarır ve dile verirse; Allâh (c.c.) da onun ayıplarını, kimsenin bilmesini istemediği hallerini meydana çıkarır. Bu suretle kendi evi içinde de olsa onu rezil eder. Müslüman kardeşinin ayıplarını örten, bir ölüyü diriltmiş gibidir.” buyurmuştur. Efendim yazımıza böyle bir bilgi tazeligi ile başlamamızın sebebi var elbette. Geçtiğimiz günlerde siyasetin içinde sehven olarak kısa bir süre bulunmuş bir hanımefendi adeta bir risale şeklinde, fotoroman tadında bir kitap kaleme almış. Birtakım itham ve hezeyanlarla dolu bilgi ve vesikaya dayanmayan düzmece kurgularla iki aile hatta koskoca bir camiayı zan altında bırakacak bir senaryo yayınladı. Bazı arkadaşlar da ‘mal bulmuş Mağribî gibi’ hemen Whatsapp üzerinden hızlıca dağıtıma geçtiler. Tabii esas isimler saklandığı için mahlas isimler de gayet hafızada kalıcı idi. Ben şunu isterdim: kitapta bahsedilen isimlerin siyasi hayatları devam ederken yapılabilseydi diyecek sözümüz olamazdı ama aradan nerdeyse 1 yıldan fazla süre geçtikten sonra bu tür hezeyanlar, inanın iddia sahibini küçültüyor. Şimdilerde başka bir eski siyasetci için de ve özellikle ailesi kaynaklı birtakım ucube iddialar dolaştıranlar tek kelime ile ayıp ediyorlar.

YİKOB Müdürü oğluna iş verir mi?      Efendim ikinci bir konumuz da Valilik bünyesinde  var olan; Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nda görevli bir müdürün birinci derecede yakınlarına daha da net yazayım oğluna verdiği işlerle ilgili… Bu sevgili müdürümüzün ismi şimdilik bende saklı ama şu bir gerçek ki oğluna veremediği birtakım hizmet veya iş makinası ile yapılacak yürütülecek işleri, Burak isimli oğlunun arkadaşına hülle yolula vermesi de hiç hoş bir davranış değil. Devlet size inisiyatif vermişse mevki, yetki verdiyse bunu suistimal etmenin ahlâkî olmadığını düşünüyorum. Geçmiş dönemde bu görevde bulunmuş ve hiçbir şaibeye bulaşmamış, şimdinin Sarıcakaya Belediye Başkanı Hüseyin Çam’ı kendine örnek almasını ve işini hakkaniyet ölçüsünde yapmasını tavsiye ediyor, bu işin takipçisi olduğumuzu da belirtiyoruz.

Ahde vefânın örnekleri                                               AK Parti’nin Eskişehir’de 2004’ten beri Büyükşehir adayı olan ve ne hikmetse seçimi kazanamayan adaylarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir ahde vefâ örneği olarak bugüne kadar hep sahip çıkmıştır. 2004’te ESKİ Genel Müdürü iken AK Parti’nin adayı olmuş Faruk Karaçay’ı ‘Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde eşdeğer göreve getirin’ talimatı veren Reis, 2009 adayı Prof.Dr Hasan Gönen’i de ESOGÜ rektörü olarak atanmasını sağlamıştı. 2014’te AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan dönemin ETO Başkanı Harun Karacan, 2015 seçimlerinde milletvekili olarak ödüllendirilmiş, partinin genel başkan yardımcılığına kadar taltif edilmiştir. Şimdi gözler, AK Parti’nin 2019’daki adayı Burhan Sakallı’da. Ben inanıyorum ki; en yakın süre zarfında Cumhurbaşkanı tarafından yerel yönetimlerle ilgili bir göreve getirilecektir. Çünkü siyasetin adam eksiltme degil; bilakis adam kazanma sanatı olduğunu her defasında ispatlamış bir lider olan Erdoğan’ın şanına yakışanı da yapacagı âşikârdır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.