Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 17°C
Çar 20°C
Per 19°C

Zorunlu Bir Yazı: Eskişehirspor’un Yağmalanan Geleceği ve Adarga

05.07.2023
A+
A-

Bu sitenin kurulduğu gün erdem,ahlak ve etik kurallardan ayrılmayacağımızı beyan etmiştik Sözümüzün arkasındayız.Kamu adına,kamu denetimini Allah’ın “Emrolunduğun gibi dosdoğru ol” buyruğundan ayrılmadan yapıyoruz.Kimsenin ne yandaşı ne candaşı ne de şak şakcısıyım.Ama biz tarafız Doğrunun,adaletin,namuslunun,çalmayanın,büyük ve kadim Türk Devletinin tarafıyız.Kamu adına denetleme görevini yaparken çok rahatsızlık oluşturduğumuz tescillendi.

Eskişehir Spor Eğitim Vakfı’nın eski Genel sekreteri,(Billboard Kendi Şirketine verildiği tarihteki) Es Grup yönetim kurulu başkanı, çok sayıda reklam şirketinin sahibi,Odunpazarı ve Tepebaşı Bölgesindeki sayısı bilinmeyen Reklam ünitelerini Belediyelere,tüzel ve gerçek kişilere kiralayarak gelir elde eden sayın Özgür Fethi Demirtaş ,bizi hakaret suçlaması ile şikayet etmiş.

Kamuoyunun aydınlanması için tekrar yazma gereği duyuyorum.Odunpazarı Belediyesi Reklam ünitelerini bedelsiz olarak Eskişehir Spor ve Eğitim Vakfına devrediyor.Vakıfda bedelsiz aldığı reklam ünitelerini hiç bir iş deneyimi olmayan ,ADARGA isimli 1 aylık bir şirkete 15 yıllığına 4 milyon liraya kiralıyor.Bu işe imza atan Vakfın Başkanı Sinan Özeçoglu ile Genel sekreteri Özgür Fethi Demirtaş…..

İstanbul merkezli ADARGA sadece Eskişehir de iş yaparken, Reklam alanlara kesilen faturalar ve hesap hareketleri incelendiğinde rahatlıkla görüleceği üzere reklam ünitelerinin pazarlanması,basım ve asım işlerini Özgür Fethi Demirtaş’ın şirketleri üstlenmeye başlar.

Bir süre sonra Ticaret Sicil gazetesine göre ADARGA isimli şirket merkezini Eskişehire taşır.Yeni merkezin adresi Özgür Fethi Demirtaş’a ait olan Es Grubla aynı adrestir.

Sadece soruyum. Özgür Fethi Demirtaş  reklam ünitelerini Özgür Fethi Demirtaş Beye kiralamış oluyor mu,olmuyor mu????

Bu konuda her türlü bilgi ve belgeýi isteyen her kurum ve kişiye vermeye hazırız.

Bu reklam üniteleri beyefendinin kendi malı olsa istediğini yapabilir.Kiralanan Belediyenin,Eskişehir Spor ve Eğitim Vakfına bedelsiz devrettiği reklam üniteleri olursa sıkıntı başlıyor…..

Bizde buradan araştırılması talep ettiğimiz aşağıdaki soruları soruyoruz.

1-Eskişehir’de Billboard ve CLP denilen reklam üniteleri Büyükşehir ve İlçe Belediyelerine aittir.Dolayısı ile reklam yeri belirleme, reklam yerine bu reklam aracını yerleştirme ve sonrasında bu reklam araçlarını taliplisine kiraya verme yetkisi Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyelerinde olduğundan dolaýı geliri de kamuya aittir.

2-Buna rağmen ADARGA isimli şirket dilediği yere reklam aracı koymakta ve bu reklam araçlarını dilediği gibi kiraya vermektedir.Bu yol ile Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyesi’ne ait kamu geliri olan bu reklam araçlarının geliri ADARGA İsimli bir şirkete gitmektedir.

3-Belediyeye yani kamuya ait bir yetkinin usulsüz kullanımı ile gelir elde edilmesi ; Kamuya ait bir gelirin usulsüz kullanımı suçunu teşkil etmektedir.

4-Gelir şirkete giderken kamu zararı oluşmaktada ise buna göz yuman kamu görevlileri açısından bilindiği üzere suç oluşmaktadır.

5-Odunpazarı Belediyesi hangi şirketler adına reklam ve tanıtım faturaları kesilmiştir.

6-Reklam faturalarına konu olan,reklam ürünlerine ait kanıtlayıcı belgeler varmıdır ?

7-Odunpazarı Belediyesine kesilen reklam ve tanıtım faturalarının bedeli hangi şirketlere ait IBAN numaralarına yatırılmıştır???

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.