Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 20°C

1. Eskişehir Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Kongresi ESOGÜ’de başladı

1. Eskişehir Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Kongresi ESOGÜ’de başladı
06.10.2023
A+
A-

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde (ESOGÜ) ‘1. Eskişehir Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Kongresi’ başladı.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlığı çatısı altında Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü ve Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı iş birliğiyle düzenlenen “1. Eskişehir Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Kongresi” ESOGÜ Prof. Dr. Necla Özdemir Konferans Salonu’nda başladı. Kongre açılışı ESOGÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Kürşat Bora Çarman, Hacettepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sibel Aksu Yıldırım, ESOGÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Deniz Sayıner, ESOGÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Haluk Hüseyin Gürsoy ve öğretim üyelerinin katılımları ile gerçekleştirildi.

“Fizyoterapi ve Rehabilitasyonda Yenilikçi Yaklaşımlar” ana temalı kongrenin açılışında konuşan Kongre Başkanı ve ESOGÜ Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. R. Nesrin Demirtaş; fizyoterapistlik mesleğine, fizyoterapi ve rehabilitasyon alanındaki ilerlemelere ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’ndeki gelişmelere ivme kazandırması ümidiyle bu kongreyi düzenleyerek, 1978 yılında başladığı o zamanki adıyla Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi, şimdiki adıyla ESOGÜ Tıp Fakültesi’ndeki görevinden emekli olmak istediğini kaydetti. ESOGÜ Rektörlüğü başta olmak üzere kongrenin düzenlenmesine destek veren herkese teşekkür eden Prof. Dr. Demirtaş, oturum başkanı ve konuşmacı olarak kongreye katkı sunan tüm meslektaşlarına da ayrıca teşekkür etti.
ESOGÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Cemile Bozdemir Özel, Cumhuriyetimizin 100. yılında böyle bir kongreye ev sahipliği yaparak her biri alanında önde gelen değerli akademisyenleri konuk etmekten dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Dr. Öğretim Üyesi Cemile Bozdemir Özel kongrenin düzenlenmesine destek veren ve katkı sağlayan herkese teşekkür ederken, başarılı bir etkinlik geçirilmesini diledi.ESOGÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Haluk Hüseyin Gürsoy, üniversiteyi üniversite yapan en önemli şeyin bilimsel paylaşımlar olduğunu belirterek faydalı bir kongre geçirilmesini diledi. Prof. Dr. Gürsoy ayrıca, emekliye ayrılan Prof. Dr. R. Nesrin Demirtaş’a bugüne kadarki hizmetleri için hastanesi ve kendi adına teşekkür etti.ESOGÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Deniz Sayıner, iki gün sürecek kongrenin çok faydalı olacağına inandığını belirterek Kongre Başkanı Prof. Dr. R. Nesrin Demirtaş ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Cemile Bozdemir Özel’e emekleri için teşekkür etti.

ESOGÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Kürşat Bora Çarman, bir Çocuk Nörolojisi Uzmanı olarak fizyoterapistlerle sürekli birlikte çalıştığını belirterek, fizyoterapistlerin başta çocuklar olmak üzere ihtiyaç duyan tüm hastalara dokunan işler yaptığını vurguladı ve düzenlenen kongrenin bu perspektiften bakıldığında değerli ve güzel programıyla çok anlamlı olduğunu kaydetti. Prof. Dr. R. Nesrin Demirtaş’a sağlıklı bir emeklilik dileyen Prof. Dr. Çarman, kendisinin resmi görevinin sona erdiğini ama hekimlik mesleğinden emekli olunmadığını ve Prof. Dr. Demirtaş’ın deneyimlerinden faydalanmaya devam edeceklerini ifade etti. Prof. Dr. Kürşat Bora Çarman konuşmasının ardından emekliliği dolayısıyla Prof. Dr. R. Nesrin Demirtaş’a teşekkür plaketi takdiminde bulundu. Açılışın ardından kongre bilimsel programına geçildi. Bilimsel ve teknolojik ilerlemeler, fizyoterapi ve rehabilitasyon alanına yönelik değerlendirme ve tedavideki gelişmeler ile güncel yaklaşımları paylaşmayı hedefleyen iki günlük “1. Eskişehir Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Kongresi” çerçevesinde, farklı konuların ele alınacağı oturumlara ek olarak sözel ve poster bildiri sunumları da yer alıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.