Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 17°C
Çar 20°C
Per 19°C

15 gündür akıyor ESKİ bakıyor

15 gündür akıyor ESKİ bakıyor
12.09.2023
A+
A-

Eskişehir’in 71 Evler Mahallesi’nde arıza nedeniyle 15 gündür boşa akarak kötü kokuya sebep olan su borusunun tamir edilmemesinden dolayı vatandaşlar Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresine (ESKİ) tepki gösterdi.

71 Evler Mahallesi Muratdağı sokakta yaşayan vatandaşlar, sokaktaki su borusu arızasının 15 gündür devam ettiğini iddia etti. ESKİ’ye defalarca telefon edildiğini, sorunun çözümü için başvuru oluşturduklarını ifade eden vatandaşlar, akan suyun kötü kokuya sebep olduğunu söyledi. Patlak sebebiyle evlerdeki musluklardan akan suyun azaldığını belirten vatandaşlar, arızaya müdahale edilmemesine tepki gösterdi.

Soruna 15 gündür çözüm getirmeyen ESKİ’ye tepki gösteren mahalle sakini Ümmühan Erdağ, “15 gündür var. Birkaç kere aradık, komşular da aradı. Oğlum ve kendim de aradım, sıraya koyuyoruz diyorlar. Ama gelmiyorlar. Kimimize de bu zamana kadar bize söyleyen olmadı diyorlar. 15 gündür herkes arıyor. Komşular da şikâyetçi. Evdeki sularımızda da azalma var. Bize, ‘muslukları kapatın, az harcayın’ diyorlar. Ama boşa akanları hiç görmüyorlar. Bu akan sular nereden çıkıyor? Yazık değil mi? Günah. Su caddeye kadar akıyor. Ufak bir patlak var. 15 gün oldu. Az diyorduk ama şu anda bayağı bir akıyor” dedi.

“Kokudan oturamıyoruz”
Su arızasının giderilmediği için sokak üzerinde kötü koku yayıldığını belirten mahalle sakini Sema Çelik ise ESKİ’ye şu sözlerle tepki gösterdi:
“15 gündür suyumuz akmıyor. Kaça sefer aradık gelmediler. Şikâyetçi olacaktık, olamadık. Koku yapıyor, oturamıyoruz. Su evlerin temellere vuruyor. 3-4 sefer aradılar, su yetkililerini aradık ancak ‘geleceğiz’ diyerek gelmediler, bizi oyalıyorlar. Üzülüyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.