Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 18°C
Sal 21°C

22 yıldır sokak hayvanlarını besliyor

22 yıldır sokak hayvanlarını besliyor
03.03.2024
A+
A-

Eskişehir’de yaşayan Kamile Uzun adlı vatandaş, gönüllü olarak 22 yıldır sokak hayvanlarını besliyor.

22 yıl önce sokak hayvanlarını beslemeye başlayan Kamile Uzun, sıkılmadan ve yorulmadan gönüllü olarak hayvanları beslemeye devam ediyor. Sokaktaki hayvanları kendi evladı gibi gören ve onları çok sevdiğini söyleyen Uzun, çevre esnafından da dükkanlarının önüne bir su kabı koymasını isteyerek destek olmaya davet ediyor. Her vatandaştan bireysel olarak köşe başlarına 1 kaplık mama dökmesini de isteyen Kamile Uzun, “İnsanlar bireysel olarak mahalle köşelerine 1 kaplık mama dökerse sokaktaki hayvanlara daha da yardımcı olabiliriz” dedi.

“Hepsini kendi evladım gibi görüyorum”

Sokak hayvanlarını beslerken esnaftan ve halktan da destek beklediğini belirten Kamile Uzun, “22 yıldır gönüllü olarak sokak hayvanlarını besliyorum, sokak hayvanlarının ihtiyaçlarını görüyordum ve üzülüyordum. Onları çok seviyorum ve onları beslemeye karar verdim. Artık havalar ısınıyor sokak hayvanları kış mevsimine göre daha göz önünde olacak. Sokak hayvanlarının da bir canı var. Benim iletişim halinde olduğum birkaç kişi daha var onlar da sağ olsunlar hayvanların sularını ile ilgileniyorlar, esnaflara kendi getirdiğimiz su kaplarını veriyoruz, dükkanlarının önüne su kapları koymalarını istiyoruz, bazıları da su kabı koyuyor. Hayvanları da kendi getirdiğim kaplardan besliyorum, yemekleri bitine kadar da bekliyorum. Yemekleri bitince yıkayıp başka sokak hayvanına yemek veriyorum. İnsanlardan sokak hayvanlarına daha dikkatli davranmalarını istiyorum. Vatandaşların daha duyarlı olmasını istiyorum. İnsanlar bireysel olarak mahalle köşelerine 1 kaplık mama dökerse sokaktaki hayvanlara daha da yardımcı olabiliriz. Hepsini kendi evladım gibi görüyorum” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.