Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
20°C
Hafif Yağmurlu
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 18°C
Çar 20°C

26. Ulusal Elektron Mikroskopi Kongresi (EMK26) Eskişehir Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde düzenleniyor

26. Ulusal Elektron Mikroskopi Kongresi (EMK26) Eskişehir Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde düzenleniyor

Türk Elektron Mikroskopi Derneği adına Eskişehir Teknik Üniversitesi’nde düzenlenecek 26. Ulusal Elektron Mikroskopi Kongresi (EMK26) bu yıl Cumhuriyetin kuruluşunun 100’üncü yılında 20-23 Eylül 2023 tarihleri arasında yüz yüze gerçekleştirilecek.

Her alanda önemi gün geçtikçe artan, karmaşık problemleri çözmenin ve Nobel ödüllerinin olmazsa olmazı mikroskopi teknikleri ile ilgili olan ve 2 yılda bir yüksek katılım ile gerçekleştirilen EMK’nın amacı, dünyanın her yerindeki her tür mikroskobu problem çözümünde kullanan ve mikroskopları geliştiren mikroskopçuları bir araya getirerek çalışma ve deneyimlerini paylaşmalarının yanı sıra bu alanda meydana gelen gelişmeleri aktarmak, mikroskopçular arasında ulusal ve uluslararası iş birliklerinin oluşturulmasını sağlamaktır.

Kongre çerçevesinde Türk Elektron Mikroskopi Derneği burslusu yaklaşık 300 öğrenci arasından 100 öğrenci de mikroskop envanteri çok zengin olan Eskişehir’in bu özelliğinden faydalanıp, kongrenin ilk günü 7 farklı konuda Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi’nde bizzat mikroskopların başında eğitim alma fırsatına sahip olacaklar.

Ayrıca, Prof. Dr. Türkan Erbengi Araştırma Ödülü, Prof. Dr. Necdet Demir Poster Ödülü ve Prof. Dr. Sevinç Karol Mikrograf Ödülü de kongerede sahiplerini bulacak. 300’e yakın özet kongrede sunulmak üzere gönderilmiş olup, 500’e yakın katılımcı kaydı gerçekleştirildi.

Bunlardan 90’a yakını poster, 60 tanesi davetli konuşmacı ve geri kalan 10 adet firma sunumu da dâhil olmak üzere 150 sözlü sunum olarak yapılacak.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.