Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 17°C
Sal 21°C

İşadamları URAYSİM’ ‘e Sahip Çıktı

İşadamları URAYSİM’ ‘e Sahip Çıktı
01.08.2023
A+
A-

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in URAYSİM projesini yargıya götürüp durdurmasına bir tepkide Eskişehir Sanayi Odası Raylı Sistemler Kümelenmesi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Yanar’ dan geldi.

Ramazan Yanar; 2009 yılından bu yana yapılan sayısız çalışmalarla olgunlaştırılan, hatta çeşitli yatırımların da tamamlandığı bir proje olan URAYSİM’in Eskişehir Büyükşehir Belediyesince yargıya taşınması ve projenin mahkemece durdurulması kararı Raylı Sistemler Kümesi ve demiryolcular olarak bizleri derinden üzmüştür. Başlangıcında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, şehrimizin değerli tüm kurumları ve yöneticilerinin de desteği ile başlanılan bu güzide projenin bu hale gelmesi ülkemiz ve şehrimiz için büyük bir kayıptır dedi.

ESO Raylı Sistemler Kümelenmesi Başkanı Yanar;Bugüne kadar URAYSİM Projesi için yüz milyon TL’ den fazla yatırım yapılmıştır. Tamamen çevreci bir ulaşım aracı olan demiryollarının, ülkemizdeki demiryolu merkezi olan şehrimiz bu kararla ağır bir yara almış bulunmaktadır. Oysaki proje çok iyi planlanmış, Alpu ovası ve çiftçilere zarar vermeyecek şekilde planlanmıştı budedi.

İhtiyacı gereği bu tip test alanları düz ve ova yapısına mevcut bölgelerde kurulması gerekmektedir. Bu projenin dünyadaki tüm muadilleri de benzer alanlarda kuruludur. Son yıllarda ülkemizdeki demiryolu endüstrisinin gelişimleri herkes tarafından bilinmektedir. Yüzlerce firmamız bu alanda çalışmakta, ülkemizin ihtiyaçlarını milli olanaklar ile karşılamanın yanı sıra çok yüksek miktarlarda ihracat ile ülke ekonomisine destekler sağlamaktadır. Demiryollarının uluslararası standartlardaki ihtiyaçları gereği her ürünün test edilip uluslararası standartlarda sertifikalandırmanız gerekilmektedir. Güncelde de değerli ve büyüyen firmalarımız yaptıkları ürünleri yurtiçinde test edememekte ve yurt dışına yüksek bedeller ödeyerek maddi kayıplara uğramaktadır. Bu bazen firmalarımızın potansiyel işlerini kaybetmesine kadar gitmektedir. Ayrıca URAYSİM Projesi, civar ülkelerden de bu alandaki ihtiyaçlarını karşılayarak ülke ekonomimize destek sağlayacak şekilde kurgulanmıştır.

İlgililere defalarca konunun bizler tarafından oluşturulan çeşitli çalışmalarımız ile aktarılma taleplerimiz cevapsız bırakılmıştır. Mahkemelere Raylı Sistemler Kümesi olarak müdahil olunmuş ancak gelinen noktaya ne yazık ki engel olunamamıştır. Öncelikli olarak Türkiye’nin Demiryollarındaki Lokomotifi Eskişehir halkımızdan, sektörümüzden ve üyelerimizden özür dileriz.

Bu kararla harcanan emek ve yatırımların heba olması bizleri derinden üzmüştür. RSK Raylı Sistemler Kümesi olarak bu projenin yine takipçisi olacak, gerçekleşmesi için çabalarımıza aynı kararlılıkla devam edeceğimizi tekrar belirtmek isteriz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.