Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 19°C
Sal 19°C
Çar 20°C
Per 19°C

Abdul Malik Mujahid Birlik Vakfı’nın konuğu Oluyor

Abdul Malik Mujahid Birlik Vakfı’nın konuğu Oluyor
17.02.2024
A+
A-

Eskişehir Birlik Vakfı  Kültür sohbetlerinde bu haftanın konugu Mazlum azınlıkların Amerika’daki sesi Hint’li Mütefekkir Abdul Malik Mujahid olacak,Geçmiş ve Gelecek arasında Hint Müslümanları ve Türkiye  konulu  konferans 19 Şubat Pazartesi saat 19:0] da yapılacak

Abdul Malik Mujahid, Amerikalı Müslüman bir imam olmasının yanı sıra yapımcı, yazar ve kar amacı gütmeyen bir girişimci olarak da tanınır. 1951 yılında Pakistan’da doğmuştur. Mücahid, sekiz kez “Dünyanın En Etkili 500 Müslümanı” arasında yer aldı.

1988 yılında Chicago’da kurulan Sound Vision’ın kurucu başkanıdır. Bu kar amacı gütmeyen kuruluş, uluslararası haber medyasına İslam ile ilgili içerikler sunarak dinler arası barış ve anlayışı geliştirmeyi amaçlar. Ayrıca, Chicago merkezli radyo talk-show programı Radio Islam’ın baş yapımcısıdır. Abdul Malik Mücahid, Chicago Müslüman topluluğu örgütü Büyük Chicago İslami Örgütler Konseyi tarafından 2016’da başarılarından dolayı bir etkinlikte tanındı.

Dinler arası hareket alanında aktif bir rol oynayan Mücahid, 1993 yılından bu yana Dünya Dinleri Parlamentosu’nun yeniden canlandırılmasına katkı sağlamıştır. Cape Town, Güney Afrika, Barselona, İspanya ve Melbourne, Avustralya’da Parlamento’ya hitap etmiştir. Kasım 2009’da Dünya Dinleri Parlamentosu Konseyi Mütevelli Heyeti, onu başkan olarak seçmiştir. 2015 yılında Salt Lake City’de düzenlenen uluslararası Parlamento’ya, 50 din ve 80 ülkeden 11.000 kişi katılmıştır ve Mücahid burada başkanlık yapmıştır.

2006-2009 yılları arasında New York Dış İlişkiler Konseyi’nin Sivil Özgürlükler ve Ulusal Güvenlik Bağımsız Görev Gücü’nde görev yapmıştır. Ayrıca, Chicago Küresel İlişkiler Konseyi’nin Müslüman Amerikalıların sivil ve siyasi entegrasyonu konusundaki bağımsız görev gücünde de yer almıştır. Bu çalışma grubunun “Amerika’nın Güçlendirilmesi: Müslüman Amerikalıların Sivil ve Siyasi Entegrasyonu” başlıklı raporu, 26 Haziran 2007’de yayınlanmış ve Müslüman Amerikalıların Amerikan sivil ve siyasi faaliyetlerine tam ve eşit katılım sağlamaları için Müslümanları ve gayrimüslimleri bir araya getirme çağrısında bulunmuştur.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.