Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 19°C
Sal 19°C
Çar 20°C
Per 19°C

Afyonkarahisar’da vizyon projelerden biri daha tamamlandı

Afyonkarahisar’da vizyon projelerden biri daha tamamlandı
30.11.2023
A+
A-

Afyonkarahisar Belediyesinin vizyon projelerinden birisi olan Bedesten Kavşağı projesi tamamlandı. Uzun Çarşı yatırımı ardından şehrin tarihini yansıtan ve ticaretin yoğun olduğu güzergâhlardan biri olan Bedesten Çarşısı’na trafiği rahatlatacak şekilde modern mimariye uygun kavşak yapıldı.

Daha önce var olan kavşak Afyonkarahisar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince yenilendi. Süs havuzları, oturma bankları ve kış bitkileri ile donatılan Bedesten Kavşağı ışıklandırma çalışması ile de bütünlük sağladı. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek projenin detaylarını Bedesten esnafı ile de paylaşmış, esnafların beğenisini kazanan projenin yapımını başlatmıştı. Kısa sürede ekiplerimizin hummalı çalışmaları ardından tamamlanan kavşakta şehrimizin simgelerinden Kadınanalar figürü de yerini aldı.

Afyonkarahisar’ı modern dokunuşlar ile marka şehir haline getiren Başkanımız Mehmet Zeybek vizyon eserlerden biri olan Bedesten Kavşağında incelemelerde bulundu. Bedesten Kavşağı’nda çalışmaların bittiğini aktaran Başkan Zeybek açıklamasında; “Afyonkarahisar’ımızın ilk içme suyu şebekesini Anadolu Selçuklu Devleti’nin hükümdarlarından Alâeddin Keykubad’ın kızları getirmişti. Kadınanalar olarak anılıyorlar. Bu anlayışı sembolize eden kadınanalar figürünü de Bedesten Kavşağı’na getirdik. Bu tarihi dokuyu zenginleştirmiş olduk. Afyonkarahisar’ımızı güzelleştirmeye devam ediyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.