Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 19°C
Sal 20°C
Çar 20°C

Aktarlardan Kaya Tuzu Tavsiyesi

Aktarlardan Kaya Tuzu Tavsiyesi
22.10.2023
A+
A-

Eskişehir’de aktarlık yapan Şamil Yalçıner, dükkanına ‘Sağlığınız için kaya tuzu kullanın’ yazısı asarak vatandaşın dikkatini çekti.

Odunpazarı ilçesi İstiklal Mahallesi İki Eylül Caddesi’nde esnaflık yapan Şamil Yalçıner, kaya tuzunun doğal olmasının yanı sıra mineral açısından zengin oluşundan bahsetti. Ayrıca, günümüzde bilinçli tüketici olma eğiliminin artış gösterdiğini ve bu sebeple kaya tuzuna olan talebin hızla arttığını ifade etti. Yalçıner, kaya tuzunun hem turşuluk hem de sofralık tuz olarak tercih edildiğini, özellikle turşunun çabuk çürümemesini sağladığını ve lezzetini artırdığını belirtti. Sofralık olarak öğütülmüş kaya tuzunun ise yemeklerde ve salatalarda rahatça kullanılabildiğini söyledi.

“Kaya tuzu dünyadaki en sağlıklı tuzlardan birisi”

Aktarlık yapan Şamil Yalçıner konu hakkında şöyle konuştu:

“Kaya tuzu satıyoruz. Kaya tuzunun doğal olması, mineral bakımından zengin olması dünyadaki en sağlıklı tuzlardan biri haline getiriyor. İnsanlarında bilinçli tüketici alanlarına yönelmesinden dolayı kaya tuzu satışları hızlı bir şekilde artmaktadır. Hem turşuluk hem de sofralık olarak satışları yapılıyoruz. Turşuluğun özelliği, turşuyu çabuk çürütmemesi daha lezzetli hale getirmesidir. Öğütülmüş kaya tuzunu ise yemeklerde salatalarda kullanabiliyorlar.

Kaya tuzu ve normal marketlerde satılan tuz arasındaki en büyük fark ise kimyasal yollarla beyazlatma oluyor diğer tuzlarda. Bunda doğada olduğu gibi rengi beyaz bir şekilde yetişiyor yani ortaya çıkıyor. Bu şekilde direkt öğütülerek hiçbir müdahalede bulunmadan direkt sofralarımıza geliyor.

Bunlar genelde taş değirmenlerde öğütülüyor. Tuzlar koca taşlar halinde çıkıyor. Daha sonra aşama aşama ufaltılarak daha sonra kullanım aşamasına göre taş değirmenlerde öğütülerek ince hale geliyor. Bu şekilde sofralarda yemeklerde her türlü kullanımı mevcut oluyor

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.