Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 19°C
Sal 19°C
Çar 20°C
Per 19°C

Anadolu Üniversitesi başarılı öğrencileri Eskişehir’de ağırlıyor

Anadolu Üniversitesi başarılı öğrencileri Eskişehir’de ağırlıyor
24.07.2023
A+
A-

Anadolu Üniversitesi, Türkiye’de başarılı sonuç alan ve ilk 20 bin içinde bulunan 20 öğrenci ve yakınlarını Eskişehir’de ağırlayacak.

Rektör Prof. Dr. Fuat Erdal’ın girişimleriyle bu yıl ilk kez hayata geçirilen yeni uygulamayla Anadolu Üniversitesi eşit ağırlık, sözel, dil ve sayısal puan türlerinde sırasıyla ilk 5 bine, ilk bine, ilk 3 bine ve ilk 20 bine girme başarısı gösteren 5’er öğrenci ve 2 yakını 2 gün boyunca Eskişehir’de ücretsiz olarak konaklayacak, ilgi duydukları fakülte ve bölüm hakkında bilgi alacak.

En iyilerin tercihi Anadolu Üniversitesi
Geçtiğimiz yıl Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre ve 52’si okul birincisi olmak üzere; aralarında Türkiye genelinde ilk bine giren 5 öğrenci de dahil olmak üzere başarılı öğrenciler Anadolu Üniversitesi örgün programlarında okumaya hak kazanmıştı. Örgün programlarda 52 okul birincisinin yanı sıra yerleşen öğrencilerin yüzde 44,5’i ilk üç tercihinde, yüzde 63’ü ilk beş tercihinde, yüzde 87’si ise ilk 10 tercihinde, en iyilerin tercihi Anadolu Üniversitesini tercih etmişti.

Anadolu Üniversitesi Başarı Bursları ile öğrencilerin yanında
Öğrenci dostu kentte öğrenci dostu üniversite olan Anadolu Üniversitesi, Rektör Prof. Dr. Fuat Erdal’ın girişimleri ile bir ilke daha imza atarak öğrencilere birçok farklı kategoride karşılıksız burs olanağı sunmuştu. Bu yıl da devam edecek burslar çerçevesinde birçok öğrenci karşılıksız burs imkanıyla başarısını devam ettirme ve geliştirme şansı elde edecek. Toplam altı farklı kategoriye ulaşan Eğitimi Destekleme Vakfı Anadolu Üniversitesi Bursları çerçevesinde öğrencilere Anadolu Üniversitesi Rezidansı’nda eğitim-öğretim hayatı boyunca ücretsiz konaklama, dizüstü bilgisayar, ücretsiz kafeterya/yemek hizmetlerinden yararlanma ve nakdî destek gibi burs olanakları sağlanıyor. Bu imkânların yanı sıra özel yetenek sınavındaki başarıların esas alındığı ‘Anadolu Sanata Destek’ bursları çerçevesinde öğrencilere başta Venedik Bienali, Berlin Filarmoni Orkestrası Konseri, Edinburgh Uluslararası Tiyatro Festivali olmak üzere birçok uluslararası sanat organizasyonuna 15 bin liraya kadar katılım desteği de sağlanıyor. Bu yıl YKS Sözel, Sayısal, Eşit Ağırlık ve Dil puan türlerinden elde edilen yerleştirme puanı sıralamasına göre başarılı öğrenciler Anadolu Üniversitesinin farklı kategorilerde sunduğu burs imkânlarından yararlanmaya hak kazanacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.