Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 19°C
Sal 19°C
Çar 20°C
Per 19°C

Anadolu Üniversitesi öğrencisi hazırladığı doktora tezi ile ödül kazandı

Anadolu Üniversitesi öğrencisi hazırladığı doktora tezi ile ödül kazandı
29.06.2023
A+
A-

Sürdürülebilir çevre konusunda yapılan akademik çalışmaların desteklenmesi amacıyla Çevre Vakfı tarafından düzenlenen doktora tez yarışmasının 2022 yılı sonuçları açıklandı.

Çevre Vakfı tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl beşincisi düzenlenen en başarılı doktora tezi yarışmasında Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Spor Yöneticiliği Anabilim Dalı Spor Yönetimi ve Doktora Programı mezunu Arş. Gör. Dr. Kadir Çalışkan yazdığı ‘Üniversitelerin sürdürülebilirlik yolculuğu: Kampüslerin ve spor alanlarının yönetici ve öğrenci perspektifinden değerlendirilmesi’ başlıklı tez ile seçici kurul tarafından ikinciliğe layık görüldü.

Arş. Gör. Dr. Kadir Çalışkan teziyle kazandığı ödül konusunda törende şunları söyledi:

“Tezin temellerinin atıldığı dönemlerde bir araştırmacı olarak benim ve tez danışmanım Eskişehir Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Veli Onur Çelik’in karşılaştığımız en büyük sorun Çevre Mühendisleri bu alanda çalışıyorken bizim bu konuyu çalışmamızın uygun olup olmayacağıydı. Spor Bilimleri çalışmaları temel bilimlerin olduğu konularda eleştiriye fazla açık kalıyor. Sporun bu konuda diğer alanlarla birlikte önemli bir konumda olduğunu yaptığımız çalışmalarla görmüş olduk. Sonuç olarak GreenMetrics listesine girmiş ilk onda yer alan altı üniversitenin araştırma sahası olarak belirlendiği önemli bir çalışmayı alan yazına kazandırmış olduk. Araştırma sahalarında tüm kampüslerin çevre ile alakalı sosyal ve ekonomik yönden değerlendirilmesi yapıldı.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.